Budapest Főváros XIII. Kerületi Önkormányzat szociális intézménye
Akadálymentes változat

Keresés

2020. Szeptember
HKSzeCsPSzoV
  1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30

A közös mozgás öröme2020.07.30

Városrészünk egyik legszebb közparkjában, a Gyermek téren rendezte meg a Prevenciós Központ Katus Attila többszörös világ-, és Európa bajnok sportaerobik edző, szakoktató nyilvános és ingyenes edzésprogramjának második állomását július 29-én, szerda délután.

 

 

 

A Prevenciós Központ munkatársai a faóriások lombozata alatt csobogó szökőkúttól néhány méterre felállított asztaloknál, 17.00 órától fogadták a regisztrációra jelentkező, sportolni vágyó kerületi lakosokat, akik adataik rögzítését követően próbára tehették a szerencséjüket.

 

 

 

Fortuna kegyeltjei piros, vagy kék színű frissítős palack közül választhattak, majd a népszerű foglalkozás vezetőre várva megkezdhették egyéni bemelegítésüket is. A résztvevők között ezúttal is örvendetesen sokan voltak a legfiatalabb korosztályok képviselői, de a szépkorúak generációja sem maradt reprezentánsok nélkül. A hónapok óta tartó egészségügyi veszélyhelyzet következtében szinte minden résztvevő keze ügyében ott volt a szájmaszk, és kézfertőtlenítő szerből sem volt hiány.

 

 

 

Katus Attila érkezését követően a Gyermek tér füves területének nyugati részét benépesítő sportolók külön figyelmeztetés nélkül vették fel a biztonságos tornázáshoz szükséges egyéni távolságot, és a meghirdetett időpontban, 18.00 órakor vérpezsdítő zene taktusaitól kísérve megkezdődött az egy órás aerobik program.

 

 

 

A szervezők díjmentesen bocsátották a sportolók rendelkezésére a behűtött, szénsavas és szénsav mentes frissítőket, amelyekre ezúttal különösen nagy szükség volt. A hőmérséklet az árnyékban is meghaladta a 30 Celsius fokot, és a levegő sem mozdult, így a hűsítő kortyok mellett csak a közeli szökőkút csobogásának hangja enyhíthette a gyakorlatokat végzők megpróbáltatásainak hatását. Az edzést követően meglepetés várta a tornászokat: a regisztrált résztvevők között a rendező Prevenciós Központ munkatársai három gazdagon összeállított gyümölcs-kosarat sorsoltak ki, ami napjaink gyümölcs árait tekintve felért egy-egy igazi főnyereménnyel!

 

 

 

A Lendületben a XIII. kerület című, az önkormányzat által támogatott sportrendezvény záró programjára a rendező szervezet munkatársai, és a népszerű bajnok  augusztus 12-én, a Prevenciós Központban  várják a fiatal és az idősebb sportembereket.

A program változatlanul ingyenes lesz, de a részvételhez a helyszínen regisztrálásra van szükség. A 18.00 órakor kezdődő edzést megelőzően, 17.00 órától van lehetőség regisztrációra.

 

Képgaléria