A szociális munkásokat köszöntötték

A XIII. Kerületi Önkormányzat mindig is híres volt a gyermekek, illetve a szociálisan hátrányos helyzetben lévők sorsának szívén viseléséről, a lehető legnagyobb mértékű támogatásáról. Napjainkban ráadásul egyre növekvő tendenciát mutat a rászorulók száma, így ha lehet, még nagyobb erőbedobást igényel megsegítésük. Ez komoly kihívást jelent a lakossággal szoros kapcsolatban álló szociális munkások számára is, akik hivatásukat az emberek megsegítésének szentelték. Legyen szó akár a kisgyermekekről, fiatalokról való féltő gondoskodásról, akár a fogyatékkal élő embertársaink útjának egyengetéséről, esetleg a kerület idős lakosságának támogatásáról, a felsoroltak mind nem jöhetnének létre a szociális munkások mindennapos áldozatkész felelősségvállalása nélkül.

Ezen felelősségvállalás elismeréseként egy egész délutánt átölelő ünnepség keretében köszöntötte a XIII. Kerületi Önkormányzat a kerületben dolgozó szociális munkásokat.

Az ünnepséget Karácsonyi Magdolna, a XIII. Kerületi Önkormányzat Szociális Osztályának vezetője nyitotta meg, s konferálta a rendezvény folyamán. A megnyitó után dr. Tóth József, kerületünk polgármestere köszöntötte az ünnepelteket, hangsúlyozva munkájuk kiemelkedő fontosságát. A XIII. kerületben 515 szociális munkás dolgozik, és munkájukra egyre növekvő igény mutatkozik évről-évre. Jelenleg éves szinten 2 milliárd forintot költ az önkormányzat az intézmények fenntartására, illetve segélyezésre, számolt be dr. Tóth József.

Ezt követően átadta a kerület kitüntetésben részesülő szociális dolgozóinak díjait, elismeréseit.

 

Elismerések:

Tóth László, a Szociális Szolgáltató Központ szociális gondozója, mentálhigiénés munkatársa - A 2012. év Szociális Munkása cím

Bocsányi Sándorné, Kati, a Gondozóház munkatársa – Munkatársi cím

Polyák Edit, a Prevenciós Központ munkatársa – Munkatársi cím

Korbán Gáborné, Marika, a Szociális Szolgáltató Központ munkatársa – Főtanácsosi cím

Horváth Lászlóné, Ági, a Prevenciós Központ munkatársa – Főtanácsosi cím

Bába Sándorné, Györgyi, a Szociális szolgáltató Központ munkatársa – Főmunkatársi cím

Tamás Rita, a Prevenciós Központ munkatársa – Tanácsosi cím

Farkasné Lakatos Edit, a Frim Jakab Szociális Intézmény, Napközi Otthon munkatársa – Tanácsosi cím

Fontos Zsoltné, Zsuzsa, a Prevenciós Központ munkatársa – Tanácsosi cím

Schenkerné Fabu Gabriella, a Szociális Szolgáltató Központ munkatársa – Tanácsosi cím

Kunszt Gáborné, Anikó, a Prevenciós Központ munkatársa – Főtanácsosi cím

Adorjáni Árpád, a Prevenciós Központ munkatársa – Főtanácsosi cím

Kisné Bozsó Anna, a Prevenciós Központ munkatársa – Tanácsosi cím

Bartha Mihályné, Erika, a Prevenciós Központ munkatársa – Tanácsosi cím

Gombosné Osim Erika, a Prevenciós Központ munkatársa – Tanácsosi cím

Elizeus Péterné, Ilike, a Prevenciós Központ munkatársa – Tanácsosi cím

Szászné Lőrik Emese, a Prevenciós Központ munkatársa – Tanácsosi cím

Wiesmayer Gáborné, Teri, a Prevenciós Központ munkatársa – Gyermekvédelmi Tanácsadó cím

 

És, ha már elismerésről volt szó, mindenképp meg kell említeni, hogy polgármesterünk, dr. Tóth József, a majd két évtizedes polgármesteri tevékenységének elismeréséül Köllner Ferenc-emlékdíjat vehetett át a Települési Önkormányzatok Országos Szövetségétől 2012. október 11-én. Ezen apropóból pedig egy, a kerületi időskorúak keze munkáját dicsérő dísz zászlót is átvehetett karácsonyi Magdolnától.

Az elismerések kiosztása után meglepetés vendég érkezett a színpadra, aki nem más volt, mint Vastag Csaba. A felcsigázott kedélyeket még jobban fokozta az előadása, az ünneplő közönség bizony nem volt rest táncra perdülni sem, és a közös éneklés sem maradhatott el. Amikor a produkció véget ért, a színpadon Csabát a 4 For Dance táncformáció követte, akik fergeteges műsorral lepték meg a nagyérdeműt.

Igényes előadásuk méltó koronájává vált az ünnepségnek, amellyel az önkormányzat háláját és elismerését fejezte ki a kerületi szociális ágazat lelkiismeretes dolgozóinak.

 

A rendezvényről készült képgalériát ide kattintva tekinthetik meg kedves látogatóink.

 

Képgaléria