A Vasas FC labdarúgói a boldogabb karácsonyért

December 10-én délelőtt alaposan megpakolt kisbusz fékezett a Prevenciós Központ épülete előtt: az autó a Vasas Futball Club labdarúgó csapatának adományait szállította, amit a játékosok a kerületben élő, szükséget szenvedő családoknak vásároltak, a boldogabb karácsonyért.

 

 

 

Az ajándékozási akció részleteiről Ádám Krisztinától, a Vasas FC kommunikációs vezetőjétől kértünk tájékoztatást.

–Karitatív programunkat tavaly indítottuk el, azzal a céllal, hogy kifejezzük köszönetünket azért a szeretetért és ragaszkodásért, amit a XIII. kerületben élő emberektől kap a csapatunk. Emlékezetes, hogy a tavalyi esztendőben megjelent Covid-19 világjárvány milyen nehéz helyzetbe hozta a családokat, és közülük is különösen azokat, akik a járvány által előidézett gondok nélkül is szerény körülmények között éltek.

 

 

 

A labdarúgók között teljes egyetértés volt abban, hogy módot kell találnunk a legelesettebbek támogatására, amire jó alkalmat teremtett a karácsony ünnepe. Úgy döntöttünk, hogy a karitatív akció megszervezéséhez segítséget kérünk az önkormányzat Prevenciós Központjától, ahol nyitott kapukra talált a kezdeményezésünk. Nem tagadom, hogy a választást személyes tapasztalatok is motiválták. Az én gyermekeim abba az iskolába jártak, amely a Previ előtt működött az intézmény épületében. A váltást követően saját szememmel láttam, hogy milyen szerteágazó, és fontos szociális munka folyik a Prevenciós Központban. A tavalyi karácsonyi akció megszervezéséhez, immár hagyományossá válásához jelentősen hozzájárult labdarúgónk, Feczesin Róbert is, aki maga is a kerületben élő szegény családok megajándékozását javasolta a csapat tagjainak. Mint kiderült, Róbert Dabason született, és itt, a XIII. kerületben összetalálkozott egy régi osztálytársával, aki gyermekeivel nagyon szerény körülmények között él. Az elhatározást tettek követték, akciónk kedvező fogadtatásra talált: így idén már a második alkalommal szerveztük meg a karácsonyi ajándékozást.

 

 

 

Hogyan választották ki az adományban részesülő családokat?

–Részben labdarúgóink személyes kapcsolatain keresztül, nagyobbrészt azonban a Prevenciós Központ javaslata alapján. A kiválasztott családokat megkérdeztük arról, hogy mire lenne a legnagyobb szükségük? Őszintén megmondom, hogy egy-egy kérés hallatán elszorult a szívünk, hiszen a kérések többsége nem játékokra vonatkozott. Volt, aki meleg nadrágot szeretett volna kapni, akadt, aki egy „igazi okostelefont” írt a listára, egy család tagjai pedig egy átfolyós rendszerű vízmelegítőre vágytak az életük megkönnyítéséhez.

 

 

 

Egy többgyermekes édesanya számára a mosógép volt az elérhetetlen álom: a készülék ott lesz a karácsonyfa alatt… Az igények megismerését követően a labdarúgók elosztották egymás között  a kérelmeket, és néhány nap alatt sikerült beszerezni mindent, ami hozzájárulhat az idei karácsony boldogabbá válásához.

 

 

 

A csapatból néhányan személyesen is felvették a kapcsolatot egy-egy családdal, és közvetlenül nekik adták át adományaikat. A többség azonban az akcióban közreműködő Prevenciós Központ munkatársainak segítségével juttatja el ajándékát a kiválasztottakhoz. Az adományok sorát néhány vásárlási utalvánnyal tettük teljessé, amelyek szintén jó szolgálatot tehetnek majd az ünnepet követő hétköznapok megkönnyítéséhez. Bízunk benne, hogy akciónkkal sikerül örömtelibbé tennünk néhány szükséget szenvedő kerületi család ünnepét, akikkel a csapat mérkőzésein is találkozhatunk majd a továbbiakban! – mondotta végezetül Ádám Krisztina, a Vasas  Futball Club kommunikációs vezetője.

 

 

Képgaléria