Borúra – derű

Augusztus 26-án a Prevenciós Központ adott otthont a 2021. évi 3. Lakóközösségi Nap megrendezésének az intézmény Tüzér utcai udvarán. Annak ellenére, hogy az időjárás kifejezetten ősziesre fordult, és időnként a meg-megeredő eső futó riadalmat keltett a szép számú közönségben, semmi sem tudta elvenni a résztvevők és a közreműködők kedvét a színes programoktól.

 

 

 

A Lakóközösségi Nap – figyelemmel a Gidófalvy lakótelep katonai jellegére –  ezúttal a katonai erények bemutatását állította a figyelem középpontjába, de azoknak sem kellett csalódniuk, akik a közrenddel és a közbiztonsággal, az egészségi állapot megőrzésével, vagy a kutyatartásra és idomításra vonatkozó ismeretek megszerzésének tervével érkeztek az évek óta nagy népszerűségnek örvendő rendezvénysorozat legújabb állomására.

 

 

A Magyar Vöröskereszt sátránál szinte az esemény egész időtartama alatt csak sorban állás után kerülhetett sor a vérnyomás ellenőrzésére, vércukor-, és koleszterinszint mérésre, illetve az életmóddal és az életvitellel kapcsolatos kérdések megválaszolására.

 

 

 

A gyerekek körében ezúttal is szép sikert aratott Giovannini Kornél bábművész, aki nagy érdeklődéssel kísért előadása mellett arról is fellebbentette a fátylat, hogy miként kelti életre a sokféle bábot: a legbátrabbak maguk is kipróbálhatták a bábművészet alapfogásait.

 

 

 

Nagy érdeklődés kísérte a kerületi rendvédelmi szervek: a BRFK XIII. Kerületi Rendőrkapitányság, a közterület-felügyelet, és a két szervezet közreműködésével megvalósult, önkormányzati szervezésű Randevú a Biztonsággal című program helyszínét. A közbiztonsági sátornál szakemberek fogadták a kerületi lakosok észrevételeit, javaslatait, és tanácsokkal szolgáltak egyéni vagyonvédelmi problémáik megoldására. A beszélgetések során különös súllyal került szóba a különféle trükkös csalási módszerek, közöttük az úgynevezett unokázós csalások megelőzésének, az áldozattá válás elkerülésének módozataira való figyelmeztetés, amit különféle nyomtatott kiadványok tettek emlékezetesebbé.

 

 

 

A  rendezvény egyik fénypontjának bizonyult az idomított kutyák műsora, amelyen a különböző kunsztok bemutatása mellett értékes tanácsok hangzottak el a gondos kutyatartás legfontosabb szabályairól, követelményeiről.

 

 

 

A Homoludens.hu Egyesület sátránál kézműves foglalkozás, és különböző játékok várták a gyerekeket, akik pár méterrel távolabb egy méretes sakktáblán mérhették össze stratégiai felkészültségüket. A XIII. Kerületi Lokálpatrióták Egyesülete és a Balassi Bálint Bajtársi Egyesület, katonai rekvizitumokkal,  régi idők tárgyi emlékeivel, és a kerület történeti értékeit bemutató képkiállítással járult hozzá a program változatosságához. A környezet-, és klímavédelem fontosságára szerencsekerék emlékeztette a látogatókat, akik a játék lehetősége mellett új ismeretekre tehettek szert az eszköz pörgetésével.

 

 

 

A Lakóközösségi Napok következő állomására szeptember 9-én, a Gyöngyösi sétányon kerül majd sor, ahol a rendezők 15.00 órától 19.00 óráig várják a kerület lakosait.

Képeink a Prevenciós Központ udvarán megrendezett eseményen készültek. Tekintse meg galériánkat!

 

Képgaléria