Bringásreggelivel a környezettudatos életvitel népszerűsítéséért

Kerületünk önkormányzata első alkalommal 2012-ben szervezte meg az évek óta nagy népszerűségnek örvendő bringásreggelit, amely a később megrendezésre kerülő Autómentes Nappal, és az Európai Mobilitás Héthez kapcsolódó más eseményekkel együtt integráns része a Kerületi Környezetvédelmi-fenntarthatósági programnak. A 2022. évi eseménysorozat ezúttal is a bringásreggelivel indult, amelynek keretében május 17-én reggel hét órától öt helyszínen várták a kerékpárral, rollerrel, és más környezetbarát járművekkel munkába, iskolába, óvodába igyekvő kerületi lakosokat.

Ismeretes, hogy a kerületi önkormányzat több alkalommal is elnyerte a „Kerékpárosbarát település” megtisztelő címet, amit a bicajozáshoz elengedhetetlen infrastruktúra folyamatos, következetes fejlesztésével érdemelt ki. Városrészünkben az elmúlt évek alatt jelentős mértékben növekedett a kerékpáros útvonalak hossza, bővült a szervízhálózat, és megnőtt a kerékpáros szaküzletek száma is. Mindezek mellett az év során megrendezésre kerülő önkormányzati rendezvények túlnyomó része mára elképzelhetetlenné vált a kifejezetten a kerékpárosok számára szervezett programok nélkül.

Az ügyességi versenyek, a kerékpározáshoz kapcsolódó ismeretterjesztő anyagok, és a BRFK XIII. Kerületi Rendőrkapitányság ingyenes biztonsági szolgáltatása, amely a bicajok megjelölésével és nyilvántartásba vételével erősíti a vagyonbiztonságot, mind kedvelt, és keresett összetevői a kerületi közösségi programoknak. Az idei bringásreggelin a korábbi években bevált helyszíneken: a Jászai Mari téren, a Kárpát utcai játszótér szomszédságában, a Pap Károly utca – Gömb utca sarkán, a Lehel Csarnok Bulcsú utca – Váci út találkozásánál lévő sarkánál, valamint a Szegedi úti Szakorvosi rendelőintézet előtt várták a rendezvény közreműködői a környezettudatos kerületi lakosokat, akiket ezúttal dobozos gyümölcslével, müzli-szeletekkel és almával vendégeltek meg.

A jó szívvel kínált élelmiszereket elfogadó bringások száma ezúttal is jelentősen  meghaladta az ezer főt, ami egyértelműen bizonyítja a bringásreggeli, és főként a kerékpározás népszerűségét. A mostani akciónál ráadásul az időjárásra sem lehetett panasz. Bár borús, szeles reggelre ébredt a város, a bringásreggeli időtartama alatt nem eredt el az eső…

Tekintse meg galériánkat!

 

Képgaléria