Budapest Főváros XIII. Kerületi Önkormányzat szociális intézménye
Akadálymentes változat

Keresés

2020. Szeptember
HKSzeCsPSzoV
  1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30

Családias hangulatban2020.07.22

Zöldben a Jászain címmel, a környezettudatos gondolkodás népszerűsítése jegyében rendezte meg a Prevenciós Központ az elmúlt esztendőben indított, népszerű programsorozatának 2020. évi első eseményét július 20-án délután, a Jászai Mari tér árnyas lombjai alatt.

 

 

A kiváló épített-, és természeti környezettel rendelkező közpark immár szervesen beilleszkedett az önkormányzat kulturális és sportrendezvényeinek helyszínei közé. Kétségtelen, hogy az egészségügyi veszélyhelyzet előnytelenül befolyásolta a program látogatóinak létszámát, ám mindazok, akik a szükséges biztonsági előírások betartásával mégis bekapcsolódtak a felkínált szórakozási és kikapcsolódási lehetőségek valamelyikébe, egy kis odafigyelés ellenében nagyon kellemes órákat tölthettek el a Previ szakemberei által telepített standoknál. 

 

 

Az érdeklődők meggyőződhettek arról, hogy egy egycitrommal vagy krumplival kellő elektromosságot nyerhetünkmondjuk egy kvarcóra üzemeltetéséhez, vagy játékos szerkezetek meghajtásához. Nagy sikert aratott a gyerekek körében a napelemmel hajtott repülőmodell, és az üdítős dobozból alkotott önjáró kisautó. 

 

 

Természetesen ezúttal sem maradhatott el a kedvelt szerencsekerék, amellyel a környezetvédelmi kérdések helyes megválaszolásával müzlit és gyümölcsöket nyerhettek az önként jelentkező játékosok. Az egyik standnál a burgonyából faragott pecsétnyomók elsajátításának fogásaival ismerkedhettek meg a látogatók, a másiknál pedig a Previmunkatársainak segítségével különböző méretű pólókat batikolhattak a vállalkozó kedvűek. 

 

 

A batikolás eredménye mindenkit meggyőzött arról, hogy egyszerű eszközökkel, néhány fogás elsajátításával bárki készíthet magának vagy szeretteinek egyedülállóan divatos nyári ruhadarabot.

 

 

A városrész lakói találkozhattak Csiga Gergely alpolgármesterrel, több képviselő-testületi taggal, Karácsonyi Magdolna aljegyzővel, a Szociális és Köznevelési osztály vezetőjével, valamint az Angyalföld Polgárőr Szervezet ifjú polgárőreivel,  akik valamennyien szívesen válaszoltak az érdeklődők kérdéseire és meghallgatták véleményüket, javaslataikat.

 

 

A mindvégig családias hangulatú, kellemes rendezvény Zumba bemutatóval zárult.

Tekintse meg a programon készült képeinket!

 

 

Képgaléria