Budapest Főváros XIII. Kerületi Önkormányzat szociális intézménye
Akadálymentes változat

Keresés

2020. Július
HKSzeCsPSzoV
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31

Együtt kezdtük az iskolát!2019.09.03

Kezdd velünk az iskolát! címmel, feszültségoldó és kedvcsináló programmal várta a nyári vakációt maguk mögött hagyó, iskolába készülődő kerületi gyerekeket a Prevenciós Központ augusztus 30-án pénteken, a Polgármesteri Hivatal szomszédságában lévő Béke téren.

 

 

Minden felnőtt jól emlékszik arra a torokszorító érzésre, amely gyerekkorunkban a nyár elmúltával, az iskolakezdés előtt keríti hatalmába az embert… Vége a hosszú lustálkodásoknak, a gondtalan láblógatásnak, a barátokkal töltött mókás és izgalmas csellengéseknek, az önfeledt lubickolásoknak valamely tó, vagy strand vizében, vége mindennek, amit az elmúlt tanév végén annyira vártunk, és ami kitöltötte a vakáció édes napjait és óráit. Kezdődik az iskola.

 

 

 

Kezdődik az órára, percre beosztott hónapok, hetek, napok végeláthatatlan sora, elénk magasodik a napi kötelezettségek  átrághatatlannak látszó kásahegye, a tanároknak, a szülőknek, és főleg saját magunknak való megfelelés fegyelmet, szorgalmat és következetességet igénylő időszaka.

 

 

 

A Kezdd velünk az iskolát! éppen ennek a keserű szájíznek, ennek a sajátos szorongásnak a feloldását tűzte maga elé célul, amit a Béke téren lebonyolított gazdag és változatos programnak sikerült is teljesítenie. Az esemény Pál Attila, a Prevenciós Központ munkatársának gondolatébresztő és együttérzést sugalló bevezetőjét követően színpadi táncprodukcióval vette kezdetét, majd különböző ügyességi játékokkal, csoportos gyakorlatokkal, KRESZ akadálypályán történő kerékpározással, kérdezz-felelek játékkal folytatódott, végül pedig a méltán kedvelt előadó műsorával teljesedett ki, akivel a jelenlévők együtt fújták népszerű slágereit.

 

 

 

A feladványokat sikeresen megoldó gyerekek értékes, és az iskolában jól használható eszközöket nyertek, és a vidám mókázás szüneteiben kicserélhették egymással nyári emlékeiket, tapasztalataikat, közösen vehették fel a harcot a tanévkezdéshez kapcsolódó szorongással, múló félelemmel, amely lassan átadta a helyét a régi társakkal való találkozás örömének, az összetartozás élményének.

Képeink a rendezvény emlékezetes pillanatait örökítik meg: tekintse meg galériánkat!

 

Képgaléria