Elballagtak a Csipet-csapat, Minimanó, Szivárvány és Napraforgó bölcsődései

Az elmúlt napokban befejeződtek a Prevenciós Központ és Családi Bölcsődei Hálózat szervezeti egységeiként működő kerületi bölcsődék ballagási rendezvényei. Augusztus 25-én a Hajdú utca 21. szám  alatt működő Csipet-csapat Bölcsőde, 26-án pedig a Minimanó Bölcsőde (Visegrádi köz 4.), a Szivárvány Bölcsőde (Gogol utca 32.) és az Angyalföldi út 47. szám alatt található Napraforgó Bölcsőde kisgyermekgondozói vettek búcsút az óvodássá érett gyermekektől.

 

Mint Venczel Gabriellától, a Csipet-csapat Bölcsőde intézményvezető-helyettesétől megtudtuk, ebből a bölcsiből augusztus 25-én összesen 60 gyermek ballagására került sor, így a százfős létszámból mindössze negyvenen várják majd a szeptember elején érkező új bölcsődéseket. A családias, meghitt hangulatú ünnepi eseményen Juhász Laci bácsi ének-, és gitárjátéka vezette be a gyerekek kivonulását, majd közös énekléssel, táncolással folytatódott a program.

Az augusztus 26-án, a Minimanó Bölcsődében megtartott ballagásra érkező szülőket és hozzátartozókat színes felirat fogadta az intézmény bejáratánál.

A bölcsőde napsütésben fürdő udvarán kitűnő hangulatban, a ballagó gyerekek, szüleik és a kisgyermekgondozók körtáncával érte el tetőpontját az ünnepi esemény, amelyhez a Zenekuckó Duó szolgáltatta a talpalávalót.

Emlékezetes marad majd a szülők és a gyermekek számára egyaránt a Gogol utcai Szivárvány Bölcsőde ballagási ünnepsége is. Ebből az intézményből a 60 fős létszámnak több mint a fele, 35 gyermek lép tovább a kerület valamely óvodájába – mondotta Kisné Bozsó Anna intézményvezető, aki az ünnepi eseményt egy elképzelt bölcsődés óvodásoknak írott levelével vezette be.

 

Mint elhangzott, az óvodások gyakran úgy gondolják, hogy a bölcsődéseknek nincs semmi tanulnivalójuk, minden napjuk a kötetlen játszás körül forog. Pedig ez nem így van: meg kell tanulniuk elválni a szüleiktől, egyedül öltözködni, enni, végső búcsút venni a pelusoktól, és még sok minden mást is… Mint a levélből kitűnt, a ballagó bölcsődések már nem azok a gyámoltalan gyerekek, akik voltak, amikor először átlépték az intézmény küszöbét. A levél felolvasását követően az intézményvezető boldog és hasznos óvodában töltött éveket kívánt a ballagóknak, majd Laci bácsi zenei kíséretével kezdetét vette a kötetlen búcsúzás az intézménytől és a szeretett kisgyermekgondozóktól.

 

A Prevenciós Központ szervezetében működő bölcsődék és családi bölcsődék 2022. évi ballagási ünnepségeinek sorát a Napraforgó Bölcsőde ünnepi rendezvénye zárta.

Tekintse meg a ballagási ünnepségek emlékezetes pillanatait idéző galériánkat!

 

Képgaléria