Elballagtak az Ugribugri bölcsődései

Augusztus 18-án újabb eseménnyel gazdagodott a kerületi bölcsődék ballagási históriája: ezen a napon a Vizafogó sétány 6. szám alatt működő Ugribugri Bölcsőde  kisgyermekgondozói vettek búcsút az óvodáskorba lépő apróságoktól.

A 37 Celsius fokos masszív hőségben jól esett a pár perces várakozás a bölcsőde parkjában található fák árnyas lombjai alatt, míg pontban 15.00 órakor feltárultak a teraszra néző foglalkoztatók ajtói, és a vidám gyermeksereg kiáramlott a szülők, nagyszülők, testvérek által övezett térségre.

A kivonuláshoz a nagy népszerűségnek örvendő Laci bácsi szolgáltatott zenei kíséretet. A Legyetek jók, ha tudtok című örökzöld sláger az elmúlt évtizedekben még sohasem okozott csalódást a ballagási ceremóniákon, és elmondhatjuk, hogy ezúttal is remekül megfelelt a célnak, az előadóval együtt énekelték a gyerekek és hozzátartozóik is.

Mint Mizsei Mónika intézményvezetőtől megtudtuk, az Ugribugri Bölcsőde 90 gyermeke közül a ballagási ünnepség keretében összesen 40 gyermek vett búcsút a szeretett bölcsitől és az ott dolgozóktól.

–Nem lehet megszokni, hogy azok a gyerekek, akiket hónapokon, sok esetben éveken át láttunk gyarapodni, felnőni, egyszer csak nem jönnek többé a bölcsődénkbe. A kisgyermekgondozók mindig szomorúan veszik tudomásul, hogy ez az utolsó együtt töltött nap, és a rengeteg közös emléket, az együtt megélt kalandok történetét a távozók elviszik magukkal. A búcsúzás szomorúságát enyhíti majd a most beíratott gyerekek érkezése, akiket nagy szeretettel várunk. Intézményünkben 120 gyermeket is tudnánk fogadni, azonban a helyi sajátosságok, a környező lakótelepeken élő családok életkori jellemzői miatt évek óta nem volt túljelentkezés, minden kerületi gyermek előtt nyitva áll az Ugribugri Bölcsőde kapuja! –mondotta végezetül Mizsei Mónika intézményvezető.

A ballagó bölcsődések érkezését követő közös éneklés és tánc mellett egyre több gyermek figyelme fordult a sok színben ragyogó varázs festészet kellékei felé, hogy munkájuk eredményeként azután újabb emléklappal gyarapodjon a minden ballagó részére összeállított ajándék mappa tartalma.

Képeink az Ugribugri Bölcsőde ballagási ünnepségének emlékezetes pillanatait idézik: tekintse meg galériánkat!

 

 

Képgaléria