Elindult a 2022. évi Lakóközösségi Napok programsorozat

Túlzás nélkül állítható, hogy az önkormányzat hagyományos közterületi rendezvényei között népszerűségét, látogatottságát tekintve dobogós helyet foglal el a Lakóközösségi Napok programsorozat, amely tavasztól őszig más-más helyszínen, de mindig változatos szórakoztató-kulturális kínálattal várja a kerület lakosait. Az idei év első rendezvényének a Prevenciós Központ Tüzér utcai parkja adott otthont, április 28-án.

 

A bőséges és változatos programválaszték ezúttal is elkényeztette a rendezvény látogatóit. Újfent népszerűnek bizonyult a Gyermek sarok, a Különleges játékok standja, a Csináljuk együtt kézműves foglalkozások sátra, bár a legkisebbek körében a sokéves tapasztalatnak megfelelően most is a hatalmas csúszdával kombinált légvár bizonyult a legkedveltebbnek.

 

Rekord számú látogató kereste fel a Helyi ügyek sátrát, ahol a polgármesteri hivatal, a Randevú a biztonsággal program közreműködői, valamint a helyi rendőrkapitányság és a közterület-felügyelet szakemberei várták a kerületi lakosok közügyekkel, közrenddel, közbiztonsággal kapcsolatos észrevételeit, javaslatait. Az idősebb generáció képviselői itt értesülhettek először az előkészítési stádiumban lévő, úgynevezett Demens - foglalkozások tervével, amely az elkerülhetetlennek látszó szellemi hanyatlás tüneteinek időbeni felismerését, mérséklését tűzte ki célul.

A Lokálpatrióták Egyesülete ezúttal is színes standdal várta a helytörténet iránt érdeklődő, és a közelmúlt tárgyait megbecsülő látogatókat: sátruk előtt valóságos installáció erdő mutatta be a kerület nevezetes épületeinek, tereinek, csomópontjainak egykori képét, míg a kihelyezett asztalokon a húsz évvel ezelőtt legkorszerűbbnek számító képrögzítő berendezések, használati tárgyak, mobiltelefonok emlékeztettek az idő múlékonyságára.

 

Ezúttal sem hiányoztak a Gondos Gazdi programban közreműködő állatvédő alapítvány szakemberei, és új kiadvánnyal is gazdagodhattak a kutyatartás alapvető fogásai, az állattartásra vonatkozó jogszabályok iránt érdeklődő látogatók. A jól kiépített KRESZ pályán a kerületi polgárőrség munkatársai segítették a szabályokkal ismerkedő gyerekeket, akik rollerrel, kerékpárral és elektromos kisautóval teljesíthették a közúti közlekedési jelzőtáblákkal és működő fényjelző berendezésekkel nehezített, időméréssel kombinált távot.

Kellemes meglepetésben lehetett részük azoknak a látogatóknak, akik itt határozták el, hogy kreativitásukat a festészet területén fogják gyümölcsöztetni. Az előre elkészített, keretre feszített vásznak percek alatt alakultak festménnyé a szervezők javaslatait, tanácsait követő, vállalkozó szellemű látogatók ecsetvonásai alatt. A kész alkotások azóta a kerületi otthonok falán emlékeztetnek a Lakóközösségi Napok első rendezvényére. A hagyományoknak megfelelően ismét találkozhattak a Magyar Vöröskereszt Budapesti Szervezetének munkatársaival az egészségükre kincsként tekintő kerületi lakosok, akik életvezetési tanácsokkal, vérnyomásméréssel tehették értékesebbé a kikapcsolódásra, pihenésre szánt idejüket.

A programot ezúttal is meglátogatta dr. Tóth József polgármester, az önkormányzat és a polgármesteri hivatal több vezetője és munkatársa is, akikkel bárki megoszthatta véleményét, javaslatait a kerület közéletével, közügyeivel kapcsolatosan. A rendezvényen megjelent Hiszékeny Dezső, a kerület országgyűlési képviselője is, aki maga is szívesen kapcsolódott beszélgetésbe a jelenlévőkkel. A gazdag programkínálat valamennyi elemének bemutatására nincs elegendő tér, de képgalériánk  tükrözi a rendezvény sokszínűségét, hangulatát. 

Emlékeztetőül: a Lakóközösségi Napok programsorozat következő rendezvényére május 12-én, az Országbíró sétányon kerül majd sor, ahol a rendezők a megszokott időben, 15.00-19.00 óra között várják a kerület lakosait.

 

Képgaléria