Elismerések a Szociális Munka Napján

A Szociális Munka Napja alkalmából november 10-én szerdán, a polgármesteri hivatal tanácstermében dr. Tóth József polgármester köszöntötte és elismerésben részesítette a kerületi önkormányzat szociális intézményeinek 13 dolgozóját.

 

 

 

Az ünnepi eseményen részt vett Csiga Gergely alpolgármester, és Varga Zsanett képviselő, a Szociális, Egészségügyi és Művelődési Bizottság elnöke. Kerületünkben 13 esztendeje ünnepeljük a Szociális Munka Napját november 12-én, amit a Szociális Munkások Nemzetközi Szövetsége 1997-ben nyilvánított a szféra dolgozóinak ünnepnapjává. Emlékezetes, hogy önkormányzatunk a világméretű pandémia járványt megelőző években hagyományosan a Radnóti Miklós Művelődési Központ színháztermében, ünnepi műsorral egybekötött eseményen köszöntötte a kerület szociális dolgozóit – ám a legújabb járvány adatok ennek a szép hagyománynak a folytatását a tavalyi esztendőhöz hasonlóan most sem tették lehetővé. Az önkormányzat szociális intézményeiben végzett lelkiismeretes, magas színvonalú és eredményes munkájukért dr. Tóth József polgármester átadta az Év Szociális Munkása Díjat, valamint munkatárs, főmunkatárs, tanácsos, főtanácsos, gyermekvédelmi és szociális tanácsos címeket adományozott az elismerésben részesülteknek, akiknek teljes névsorát, és elismerésük indoklását tudósításunk mellékletében nyithatják meg látogatóink.

 

 

 

A 2021. Év Szociális Munkása Díjat Csordás Nándorné, a Gondozóház munkatársa, az intézmény vezető-helyettese vehette át dr. Tóth Józseftől.

–Mit érzett, amikor megtudta, hogy ebben az esztendőben széles körű konszenzus alapján önt választották az Év Szociális Munkásának?

–Meglepődtem és meg is hatódtam, hiszen ez egy nagyon rangos elismerés, nem számítottam rá hogy ilyen magas kitüntetésben lesz részem. Nem tagadom, hogy jó érzés volt átvenni a díjat, és az is jól esik, hogy nagyon sokan gratuláltak az elismerésemhez. Húsz éve dolgozom a Gondozóházban, ezt a díjat eddigi pályafutásom megkoronázásának tekintem – mondotta Csordás Nándorné, a 2021. Év Szociális Munkása Díj kitüntetettje.

 

A Prevenciós Központ dolgozói közül Elizeus Péterné, az Igazgyöngy Bölcsőde kisgyermeknevelője kiemelkedő szakmai munkájának elismeréséül Főtanácsosi címben részesült.

 

 

 

Jándi Ildikó, a Család- és Gyermekjóléti Központ esetmenedzsere szintén Főtanácsosi címet kapott.

 

 

 

Főtanácsosi címet adományozott dr. Tóth József polgármester Takács Judit családsegítőnek is.

 

 

 

Mészáros Katalin, a Boribon Bölcsőde-, és Jedinák Alexandra, a Család-, és Gyermekjóléti Központ  munkatársa Tanácsosi címet vehettek át a polgármestertől.

 

 

 

Domján Mónika, a Hancúrház kisgyermeknevelője kiemelkedő szakmai munkája elismeréséül munkatársi címben részesült.

 

 

 

 

A 2021. évi Szociális Munka Napja alkalmából elismerésben részesültek, és az elismerések indokolása

 

A 2021. év Szociális Munkása: Csordás Nándorné, a Gondozóház munkatársa.

 

Krisztina húsz éve dolgozik a Gondozóházban. Kezdetben, mint gondozónő, később gazdasági ügyintéző, jelenleg, mint szociális munkás, egyben az intézmény vezetőhelyettese.

 

Az eltelt időben rendszeresen képezte magát. Az egészségügyi végzettsége mellé megszerezte a számviteli végzettséget, majd Szociális Munka szakon diplomázott. Jellemző tulajdonsága, hogy nem ismeri azt, hogy nem vagy lehetetlen, mindenre keres megoldást.

Krisztina tiszteli az idős embereket, a legmesszebb menő alázattal, odafigyeléssel, sokszoros empátiával és szeretettel látja el a Gondozóház lakóit.

 

Kubó Zsuzsanna, a Szociális Szolgáltató Központ munkatársa Főmunkatársi címben részesült.

 

Zsuzsa 2008-tól dolgozik a II. sz. Gondozási Központban, gondozói munkakörben. Munkáját nagy odafigyeléssel és hozzáértéssel végzi. A hozzáfordulókkal empatikus és segítőkész, az ellátottak nagyon szeretik, jó kapcsolatot teremt velük. Számíthatnak rá, ha nehézségeik támadnak, tudják, hogy Zsuzsához mindig bizalommal fordulhatnak. A nehezebb feladatoktól sem riad vissza, kihívásként tekint azokra, és igyekszik megkeresni a legmegfelelőbb megoldásokat.

 

Elizeus Péterné, a Prevenciós Központ munkatársa Főtanácsosi címben részesült.

 

Ilike 39 éve dolgozik kisgyermeknevelőként kerületünkben, az Igazgyöngy Bölcsődében. Vidám természetével és lendületes munkájával segíti kollégáit. A csoportba belépve mindig van egy-egy kedves szava, amivel mosolyra deríti a gyermekeket. A szülőket türelemmel meghallgatja és mindenben igyekszik segíteni őket. Szakmai munkáját a szülők és a kollégák is nagyra értékelik. Rendezvényeken példamutató fellépéssel képviseli bölcsődénket és a kerületet.

 

Szabóné Varga Brigitta, a Szociális Szolgáltató Központ munkatársa Főmunkatársi címben részesült.

 

Brigi, 14 éve dolgozik az Ezüst Kor Idősek Klubjában. Lelkiismeretesen készíti elő és vezeti le a rá bízott foglalkozásokat. Fontos szerepet játszik munkájában a hagyományok őrzése, tisztelete. Kreativitása és fejlődésre való törekvése teszi színesebbé és változatossá a klubban eltöltött időt. Lelkesíti klubtagjainkat a napi tornán való részvételre, az egészséges életmód megismerésére. Szorgalmazza az okos eszközökkel való ismerkedést és ezek biztonságos használatát idős korban.

 

Jándi Ildikó, a Prevenciós Központ munkatársa Főtanácsosi címben részesült.

 

Ildikó 15 éve dolgozik a Család- és Gyermekjóléti Központban családgondozóként majd esetmenedzserként. Ügyfelei szívesen fordulnak hozzá, mindenkivel megtalálja a közös hangot, kamasz ügyfelei érdekeit a szülők felé kiválóan tolmácsolja. Hatékony kommunikációja segíti abban, hogy mind közvetlen, mind egyéb társszakmák szakembereivel jó kapcsolatot tartson, ezzel is segítve a hozzá forduló ügyfelek problémáinak megoldását.

 

Sívó Katalin Julianna, a Szociális Szolgáltató Központ munkatársa Főtanácsosi címben részesült.

 

Kati a Szociális Szolgáltató Központ Klub Kávézó Idősek Klubjában dolgozik. Nyugodt, higgadt, türelmes, barátságos, segítőkész ember, mindenkihez van egy kedves szava. A klubtagok és a kerületi lakosok is bizalommal fordulnak hozzá segítségért, tanácsért. Jóindulatával és élettapasztalatával segít megoldani az élet nagy problémáit. Jelmondata: Addig csináljuk, míg jó nem lesz!  Ezzel a mondattal lehet az ő maximalizmusát és jellemét leginkább meghatározni.

 

Takács Judit, a Prevenciós Központ munkatársa Főtanácsosi címben részesült.

 

Judit jelzőrendszeri felelős, a gyermekvédelmi alapellátás 2016-os nagy átalakítása után családsegítőként folytatta tevékenységét. Esetvezetéseiben folyamatosan a lelkiismeretesség, lelkesedés és alaposság a jellemző. Sokoldalú tevékenységével, nyitott személyiségével a munkatársi közösség meghatározó és építő tagja. Elköteleződésével, szakmai tudásával az alapszolgáltatás szakmai vezetőjének helyettese lett.

 

Nagy Tiborné, a Szociális Szolgáltató Központ munkatársa Munkatársi címben részesült.

 

Irén az I. Számú Gondozási Központban dolgozik, mint gondozó. Munkáját hozzáértéssel, kitűnő empátiakészséggel, hivatástudattal végzi. Szorgalma, többletmunka vállalása példaértékű. Hozzáállásával, türelmével kivívta, hogy bizalommal fordulnak felé a munkatársai és az idősek egyaránt. Fontos számára, hogy emberileg és szakmailag is a lehető legjobb szolgáltatást kapják a szociálisan rászorulók.

 

Mészáros Katalin, a Prevenciós Központ munkatársa Tanácsosi címben részesült.

 

Kati 2010. óta dolgozik a Boribon bölcsődében. A gyerekek és a szülők is nagyon szeretik, gyorsan elfogadják. Nincs olyan szülő, akivel nem találná meg a hangot, mindenkivel jó kapcsolatot tud kialakítani, kicsit csipkelődő humorát nem lehet nem szeretni. Vidámságával mindig feldobja a közös programok, gyermek rendezvények hangulatát. 2016-tól Csoportvezetőként dolgozik. Emberi magatartása, gyermekszeretete példaértékű. Folyamatosan lehet rá számítani a sajátos nevelési igényű gyerekek ellátásánál. 

 

Sáfrány Zsolt, a Szociális Szolgáltató Központ munkatársa  Munkatársi címben részesült.

 

Zsolt az I. Számú Gondozási Központban dolgozik gondozóként. Egyénisége, aktivitása hamar kivívta a munkatársak elismerését. Feladatát lelkiismeretesen látja el, nyitott az új módszerekre, ismeretekre. Mindig empatikusan fordul az idősek, valamint a kollégák felé. Személyiségével derűt áraszt. Értékközvetítő, megújulásra mindig képes dinamikus ember. Figyelemmel kíséri a területén élő szociálisan rászorulók életét, segíti őket gondjaik megoldásában.

 

Jedinák Alexandra, a Prevenciós Központ munkatársa Tanácsosi címben részesült.

 

Alexandra a Család- és Gyermekjóléti Központ szociális asszisztense. A rendezett, gyors és jól irányított adminisztráció jellemző munkájára. Számos ma a központban használt nyilvántartás neki köszönhetően került bevezetésre, azóta is ezek segítik a kollégákat a napi munkavégzésben. Alexandra az ügyfelekhez is végtelen türelemmel fordul, és irányítja őket a megfelelő szolgáltatás felé. Minden kollégával és szakemberrel megtalálja a közös hangot.  Mindig lehet rá számítani, ha valami elveszett, ő a táblázataiban biztosan megtalálja.

 

Domján Mónika, a Prevenciós Központ munkatársa Munkatársi címben részesült.

 

Mónika, 2013 szeptembere óta dolgozik kisgyermek nevelőként a Hancúrház Bölcsődénkben. Sok kreatív ötletének köszönhetően rengeteg maradandó élményt nyújt az odajáró kisgyermekeknek. Vidámságával, a környezetvédelem iránti elkötelezettségével, valamint nyitottságával a gyermekek, szeretetét, a szülők és munkatársak tiszteletét elnyerte. A gyermekeket mindig nagy szeretettel veszi körül. Elköteleződése a kisgyermeknevelő hivatás iránt példaértékű.

 

Tóth Piroska, a Szociális Szolgáltató Központ munkatársa Munkatársi címben részesült.

 

Piroska a II. sz. Gondozási Központban gondozó munkakört tölt be. Türelmével, szociális érzékenységével nagy megbecsülést szerzett úgy az ellátottak, mint a kollégák körében. Fejlett empátia készsége segíti hozzá, hogy a legkülönbözőbb élethelyzetekben élőkkel is fel tudja venni a kapcsolatot, az emberek megnyílnak és problémáikat elmondják neki, segítségét elfogadják. Munkatársaival kiegyensúlyozott a kapcsolata, pozitív, vidám életszemléletét igyekszik másokkal is megosztani.

 

Kovács Edit, a Gondozóház munkatársa Főmunkatársi címben részesült.

 

Edit, terápiás munkatársként több mint 10 éve dolgozik a Gondozóházban. Munkáját lelkiismeretesen végzi.  Rendszeresen képzi magát. Munkájának is köszönhető, hogy a veszélyhelyzet alatti bezártság alatt a lakók mentális állapotában lényeges romlás nem következett be. Az idős ember életkorának egészségi állapotának megfelelően a meglévő készségek fejlesztése, szinten tartása érdekében egyénre szabottan és csoportosan is nagy odaadással, odafigyeléssel foglalkozik a lakókkal.

 

Képgaléria