Budapest Főváros XIII. Kerületi Önkormányzat szociális intézménye
Akadálymentes változat

Keresés

2020. Július
HKSzeCsPSzoV
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31

Ének az esőben…2019.08.28

Alaposan elverte a port augusztus 26-án a délutánra érkezett, a Szent István parkot szinte alkonyati félhomályba borító eső, aminek ezúttal kevesen örültek: éppen erre az időre esett ugyanis a nyári játszótéri programsorozat záró rendezvényének lebonyolítása. De hiába szakadt az égi áldás, a gyerekek és szüleik nem adták fel, mindössze a felkínált játéklehetőségek egy részéről kellett lemondaniuk a kicsiknek.

 

 

 

Az első cseppek éppen abban a pillanatban kezdtek potyogni, amikor Pál Attila és munkatársai végeztek a játékszereket szállító teherautó kirámolásával. Rövid helyzetértékelést követően az elektromos kisautók visszavándoroltak a teherkocsi rakterébe, és a menedéket nyújtó lombkoronák alatt máris kezdődhetett a csillámtetkók elkészítése.

 

 

 

A vállalkozóbb kedvű gyerekek a mind hevesebbé váló záporral mit sem törődve rajzolni kezdtek, voltak akik az ügyességi játékokkal foglalták el magukat, egy kislány pedig mindenképpen a Fidres-fodros rokolya című népdalt szerette volna elénekelni, amire a megfelelő zenei kíséret megtalálása után lehetősége is nyílott.

 

 

 

Míg a park díszburkolatán szinte loccsantak a hatalmas esőcseppek, a kislány hangja betöltötte a teret, és a jelenlévők tanúsíthatják, hogy a mostoha körülmények egyáltalán nem ártottak a produkciónak.

 

 

 

Aztán néhány percre elállni látszott a zápor, ami éppen annyi időre szünetelt, amíg a jelenlévő animátorok felrajzolták a burkolatra a motoros KRESZ játék pályaívét. Ahogy elkészültek, ismét rázendített az eső, eltüntetve a friss pálya rajzát és a reményt, hogy sor kerülhet majd a jókedvű motorozásra…

Ilyen volt a Prevenciós Központ és az Egyesített Óvoda által nagy szeretettel és szakértelemmel megrendezett nyári játszótéri programsorozat utolsó rendezvénye, amely júliustól augusztus végéig hat helyszínen, összesen öt alkalommal várta a kerület kisgyermekes családjait egy kis szünidei kikapcsolódásra, közös játékra.

 

 

 

Mit mondhatnánk azoknak, akik szomorúan gondolnak a gyorsan eliramlott nyárra? Talán azt, hogy fel a fejjel! Nyár lesz jövőre is, addig pedig még sok élmény, sok izgalmas és tanulságos kaland vár  minden egyes kislányra és kisfiúra!

 

Képgaléria