Felhőtlen kikapcsolódás a Kárpát utcában

 

Augusztus 25-én a kerület egyik legszebb, leghangulatosabb közterülete, a Duna terasz szomszédságában folytatódott a kerületi önkormányzat nagy népszerűségnek örvendő kulturális programsorozata, a Lakóközösségi Napok. Mint emlékezetes, az egyik tervezett rendezvényt a közelmúltban felhőszakadás miatt el kellett halasztani. Ezúttal azonban nem lehetett panasz az időjárásra: a Duna felől érkező léghullámok kifejezetten kedveztek a hamisítatlan nyári meleg elviselésének.

 

 

Az idén már nyolcadik alkalommal megrendezett esemény a megszokott gazdag programkínálattal várta a kerület, és különösen Újlipótváros lakóit. A törökmogyoró fák lombkoronájának árnyékában felállított pavilonok között ott volt az önkormányzat és a kerületi rendvédelmi szervek közös standja, ahol a Randevú a biztonsággal projekt szakemberei várták a lakosok közrenddel, közbiztonsággal kapcsolatos véleményét, észrevételeit, javaslatait.   

 

 

A közönség által kiválasztott zeneszámokat sugárzó hangfalak előtt egyetlen pillanatra sem szünetelt a tánc. A Prevenciós Központ munkatársai lemezzsokékat idéző profizmussal bátorították a habozó gyerekeket, akik végül nem tudtak ellenállni a csábításnak, és bekapcsolódtak az önfeledt, vidám össztánc forgatagába. 

 

 

Az ügyességi játékokkal, és a kézműves foglalkozásokba bekapcsolódva most is sok nyeremény tallér talált gazdára, amit aztán különféle ajándéktárgyakra lehetett beváltani a Prevenciós Központ és a Szociális Ellátó Központ sátránál.Kell-e mondani? Ezúttal is a különböző plüss állatok bizonyultak a legkeresettebbnek…

 

 

Sok érdeklődőt vonzott a Previ és a Gyermek és Ifjúsági Önkormányzat közös pavilonja, ahol szívesen fogadták az Európai Ifjúság Évének eseményei iránt érdeklődő fiatalokat egy kis beszélgetésre. A nem múló érdeklődést jól tükrözte, hogy szinte pillanatok alatt gazdára találtak az Európai Unió történetét, szervezeteinek funkcióit és felépítését népszerűsítő, színvonalas tájékoztató anyagok.

 

A rendezvény jó alkalmat kínált a kerületi civil szervezetekkel, a Gondos Gazdi program és a környezetvédő szerveződések munkatársaival való találkozásra, a városrész életével kapcsolatos tájékozódásra is. Az Újlipótváros múltját idéző történelmi fényképek szomszédságában felállított  sátruknál várták a XIII. Kerületi Közszolgáltató Zrt. szakemberei a helyi lakosok észrevételeit, a közterületekkel kapcsolatos javaslatait. 

 

 

A legkisebbeknek ezúttal sem kellett nélkülözniük a hatalmas, csúszdával kombinált légvárat, amelyre minden gyermek annyiszor kapaszkodhatott fel, amíg csak az ereje bírta… vagy az édesanyja engedte. 

Emlékeztetőül: a következő, egyben az idei utolsóLakóközösségi Nap megrendezésére szeptember 15-éncsütörtökön kerül majd sor Gyöngyösi sétányon, a megszokott időpontban, 15.00-től 19.00 óráig.

Tekintse meg galériánkat!

 

Képgaléria