Focizni mindig jó!

Mint ismeretes, az elmúlt év novemberének végén újra elindultak a fiatalok körében népszerű Previ Foci edzések, amelyek keretében minden hétfőn 15.00-16.00 óra között, a Tüzér utcai szabadtéri labdapályán várják a Prevenciós Központ munkatársai a mozogni vágyó gyerekeket.

Annak ellenére, hogy az időjárás nem mindig kedvez a szabad ég alatt végezhető sporttevékenységnek, vannak, akik a világ minden kincséért sem szalasztanák el a társas kikapcsolódásnak ezt a formáját. A január 17-én megtartott edzés idején másodfokú viharjelzést volt érvényben, a 70-80 kilométeres széllökések fákat csavartak ki, és háztetőket bontottak meg szerte az országban, ráadásul pedig hol eleredt, hol meg elállt a kellemetlen eső. Mindezek ellenére a Previ Foci edzés óramű pontossággal zajlott. Valószínűleg a focira is érvényesek az amerikai futópápa, James F. Fixx szavai, aki Futók, kocogók könyve című, mára szinte beszerezhetetlenné vált munkájában teljes komolysággal állítja, hogy „a rossz idő növeli a futás kifejező erejét” (Budapest, 1984, Sport Kiadó).

Az érkező, fiatal sportembereket forró teával várták a foglalkozás szervezői, majd pár perces önfeledt, és kötetlen futkározás után bemelegítő gyakorlatokkal folytatódott az edzés. Az alig 3-4 fokos hőmérséklet a lankadatlan, orkánszerű széllökésekkel párosulva kifejezetten kívánatossá tette a test folyamatos mozgásban tartását, amit jól szolgált a színes tárcsák begyűjtésére irányuló rövid vágták sorozata, majd a labda megszerzésére és pontos továbbítására összpontosító gyakorlatok láncolata. A gyakran csepegő, majd hirtelen elálló eső semmiféle hatást nem gyakorolt a Previ Foci résztvevőinek hangulatára: a labdateret a foglalkozás vezetőjének vezényszavai mellett jókedvű kacagás töltötte be az edzés első percétől egészen az utolsó pillanatáig.

Mit mondhatnánk azoknak a sportbarátoknak, akiket ez alkalommal visszatartott a részvételtől a Meteorológiai Intézet viharjelzése, vagy a szobájuk ablakából eléjük táruló, komor esőfelhők látványa? Javaslatunk: jövő hét hétfőn a szívükre hallgassanak, ne az esetleg kedvezőtlen időjárási prognózisra! Ahhoz, hogy kiszakadhassanak a hétköznapok taposómalmából, a lakás levegőtlen négy fala közül, a réteges öltözék mellett elegendő egy kényelmes cipő. A Tüzér utcai labdatéren hétfő délután, 15.00 órakor mindenkit szeretettel várnak a Previ Foci szervezői!

 

Képgaléria