Budapest Főváros XIII. Kerületi Önkormányzat szociális intézménye
Akadálymentes változat

Keresés

2020. Június
HKSzeCsPSzoV
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30

Gyermekvédelmi Tanácskozás a HÍD szervezésében2020.03.02

Február 27-én, a Prevenciós Központ HÍD Család- és Gyermekjóléti Központjának szervezésében, Gyermekvédelmi Tanácskozás címmel szakmai tanácskozásra került sor a Polgármesteri Hivatal Testületi Tanácstermében.

Az eseményen Holopné Schramek Kornélia alpolgármester, Nagy Péter a képviselő-testület Szociális, Egészségügyi és Művelődési bizottságának tagja, dr. Paál Péter György rendőr ezredes, a BRFK XIII. Kerületi Rendőrkapitányság vezetője, a XIII. Kerületi Kormányhivatal - Gyámügyi és Igazságügyi Osztály vezetője Radich-Ollé Brúnó Tamás, valamint a polgármesteri hivatal Szociális és Köznevelési osztályának reprezentánsai mellett részt vettek a Prevenciós Központ és szervezeti egységeinek vezetői és munkatársai, a kerületi gyermekintézmények szakemberei, valamint megjelent, és előadást tartott dr. Herczeg Rita gyermekjogi képviselő, az Emberi Erőforrások Minisztériuma Integrált Jogvédelmi Szolgálat osztályvezetője. 

A zsúfolásig telt tanácsteremben összegyűlt szakembereket dr. Kádár Sándorné, a Prevenciós Központ vezetője üdvözölte, majd Holopné Schramek Kornélia alpolgármester megnyitó  beszédére került sor. Az alpolgármester emlékeztetett arra, hogy a XIII. kerületi gyermek-, és családvédelmi szakemberek elmúlt évi tanácskozása óta önkormányzati választás volt hazánkban, amelynek eredményeként megalakult az új kerületi képviselő-testület. A grémium időközben megalkotta Lendületben a XIII. Kerület 2.0 című ciklusprogramját, amelyben az elmúlt évtizedekhez hasonlóan megkülönböztetett figyelmet kapott a család-, és gyermekvédelem. Holopné Schramek Kornélia az elmúlt években, a szakterületen végzett munka eredményeit áttekintve megállapította, hogy a kedvezőtlen tendenciák ellenére, amelyek lényegesen szűkítették az önkormányzatok jogkörét, forrásait és cselekvési lehetőségeit, kerületünkben jelentős eredményeket sikerült elérniük a területen tevékenykedő önkormányzati intézmények szakembereinek. A jól kiépített, dinamikusan működő intézményhálózat, a bevált és gyümölcsöző együttműködési formák, és a munkában résztvevők magas szintű felkészültsége és tapasztalatai biztosítják a kitűzött célok elérését.

 

 

 

A továbbiakban tájékoztató hangzott el a HÍD Család- és Gyermekjóléti Központ munkájáról, a XIII. kerületi óvodákban folyó szakmai tevékenységről, valamint a BRFK XIII. Kerületi Rendőrkapitányság ifjúságvédelmi munkájának tapasztalatairól. Ezt követően a tanácskozás résztvevőinek hozzászólásaira és javaslataira került sor, majd a szünetet követően dr. Herczeg Rita: Meghalljuk-e a bántalmazott gyermek segítségkérését? című előadását hallgatták meg a szakemberek.

 

Képgaléria