Halloween-buli a Previben

Október 26-án, néhány nappal a világszerte ünnepnapnak tekintett, a halottainkról történő megemlékezésre szolgáló mindenszentek napja előtt, jó hangulatú Halloween-bulit rendeztek a Prevenciós Központban.

 

A Halloween eredetileg kelta ünnep volt. A kelták november elsejét tekintették az új esztendő első napjának, október 31-ről pedig azt tartották, hogy ezen a napon megnyílnak a túlvilág kapui és a holtak szabadon járhatnak-kelhetnek közöttünk. Halloween napján az emberek különféle maskarákba öltöztek, hogy távol tartsák a szellemeket saját otthonaiktól. A vidám, társas együttlét rengeteg tréfára nyújtott lehetőséget, és bőségesen fogyott a csokoládé, az alkalomra készült, riasztó kinézetű más csemegékkel együtt. A régmúltba vezető hagyományt ír, walesi és skót bevándorlók örökítették át az Amerikai Egyesült Államokba, ahol napjainkra a karácsony után ez vált a legnépszerűbb ünnepnappá.

A Prevenciós Központban megrendezett Halloween party a népszerű Previ Főző konyhájában vette kezdetét, ami erre a napra boszorkány konyhává változott. Az asztaloknál szorgalmas kezek készítették a finomságokkal töltött koporsócskákat, a kidűlt fogsorokra hajazó süteményeket, és a rendkívül sikeresnek bizonyult pókdesszerteket. Mindeközben javában folyt a rémisztő maszkok elkészítése, és a különböző jelmezek próbálgatása, ami aztán a buli folytatásakor a Previ Stúdió alkalmi buliján jutott megkülönböztetett szerephez.

A Halloween-buli kétségtelenül az ez alkalomra félhomályba és villódzó fényekbe öltöztetett Previ Stúdióban érte el a tetőpontját, ahol az alkalomhoz illően egy rémalak fogadta az érkezőket. A sajátos látvány természetesen nem ijesztett meg senkit, éppen ellenkezőleg. A rendezvény vidám hangulatban folyt tovább: a karaoke  éneklés, az önfeledt tánc és a jelenlévők maszkjai minden ünneplő számára emlékezetessé tették ennek a kelta eredetű, ősrégi emléknapnak a megünneplését.

Tekintse meg galériánkat!

 

Képgaléria