Ingyenes angol-, és ECDL tanfolyamok kismamáknak!

Budapest Főváros XIII. Kerületi Önkormányzat - a munkába állás megkönnyítése érdekében – két felhívást tett közzé  a kerületben élő GYED-en és GYES-en otthon lévő  kismamák számára. A dr. Tóth József polgármester, országgyűlési képviselő által aláírt felhívásokat – amelyek angol, illetve ECDL Start tanfolyamokon való ingyenes részvételi lehetőségről szólnak, a következőkben olvashatják látogatóink.

 Az első felhívás ingyenes angol nyelvtanfolyamra való jelentkezésről szól. Ismeretes, hogy az önkormányzat 2011-ben is indított ilyen képzést, amely kedvező tapasztalatokkal zárult.

 A kezdő szintű nyelvtanfolyamon XIII. kerületi lakóhellyel rendelkező, GYED-en vagy GYES-en otthon lévő kismamák vehetnek részt.  A képzés 50 fős csoportban indul, 32 órás, 8 hetes időtartamú (heti 2x2 óra). A foglalkozások 2012. március 20-tól május 22-ig délelőtti időpontban zajlanak. A foglalko-zásokat rendszeresen látogató, s a nyelvtanár által továbbhaladásra javasolt hallgatók részére biztosítjuk a további tanulást őszi, haladó tanfolyamunkon.

A tanfolyam idejére 1 év feletti gyermekek részére gyermekfelügyeletet tudunk biztosítani a Minimanó Bölcsődében vagy a tanfolyam helyszínén található Tücsöktanyán. A tantermet, a szakképzett nyelvtanárt és a tankönyveket az önkormányzat biztosítja.

A jelentkezési lapokat az érdeklődők átvehetik a Polgármesteri Hivatal ügyfél-szolgálatán, vagy letölthetik az önkormányzat honlapjáról (www.budapest13.hu).

A kitöltött jelentkezési lapokat 2012. február 20-tól 24-ig személyesen adhatják le a Béke téri ügyfélszolgálaton. A csoportokba a jelentkezés sorrendjében kerülhetnek be a résztvevők.

Szintén a kedvező tapasztalatokra és  a nagy érdeklődésre tekintettel a XIII. kerületi önkormányzat ismét ECDL Start számítástechnikai tanfolyami lehetőséget biztosít kismamák részére.

 A 4 modul megszerzését lehetővé tevő tanfolyamon XIII. kerületi lakóhellyel rendelkező, GYED-en vagy GYES-en otthon lévő kismamák vehetnek részt. A képzés 15 fős csoportban indul, 90 órás, 15 hetes időtartamú (30 alkalom, heti 2x3 óra). A foglalkozások 2012. március 5-től június végéig délelőtti időpontban zajlanak. A 60 órás alapozó képzést a Pedagógiai Szolgáltató Központ, a 30 órás vizsgára felkészítő tanfolyamot és a vizsgáztatást az ECDL vizsgaközpont Németh László Gimnázium végzi. A számítógéptermeket, a szakképzett tanárokat és a vizsgadíjat az önkormányzat biztosítja.  

A tanfolyam idejére 2 év feletti gyermekek részére gyermekfelügyeletet tudunk biztosítani a Gyermekházban található Tücsöktanyán.

A jelentkezési lapokat az érdeklődők átvehetik a Polgármesteri Hivatal ügyfél-szolgálatán, vagy letölthetik az önkormányzat honlapjáról (www.budapest13.hu).

 A kitöltött jelentkezési lapokat 2012. február 20-tól 22-ig személyesen adhatják le a Béke téri ügyfélszolgálaton. A csoportokba a jelentkezés sorrendjében kerülhetnek be a résztvevők.

Hírek

 

Képgaléria