Jövőre, veletek, ugyanitt..! 2021

Szeptember 9-én hetedik, egyben utolsó rendezvényével befejeződött a Játszótéri Napok 2021. programsorozat. Azaz… valójában csak hat és fél rendezvényre került sor, mivel augusztus 26-án a vészjósló időjárási körülmények, és a minduntalan eleredő eső nem tette lehetővé a program zavartalan lebonyolítását.

 

 

 

A Játszótéri Napok befejező rendezvényére azonban az időjárás kitett magáért: melengető nyári napsütés, kellemes légvonatokkal simogató szellő, és kék égbolt várta az önkormányzat támogatásával, a Prevenciós Központ, az Egyesített Óvoda és a Szociális Szolgáltató Központ munkatársainak szervezésében és közreműködésével, egyszerre nyolc helyszínen lebonyolított esemény látogatóit. Ismeretes, hogy a legkisebb kerületi lakosok kikapcsolódását, játékos szórakoztatását szolgáló Játszótéri Napok helyszínei városrészünk legszebb parkjaiban találhatók. A Jászai Mari térnél, a Szent István parknál, a Dráva utcai és a Vizafogó sétányon található játszótereknél, az Országbíró sétánynál, a Debreceni és a Bulcsú parkoknál vagy a Gyöngyösi sétánynál kevés vonzóbb szabadtéri játszóhely található városrészünkben.

 

 

 

Németh Borbálát, a Prevenciós Központ munkatársát, a program egyik szervezőjét a rendezvénysorozat mérlegéről kérdeztük.

-A tavalyi évhez képest sokkal sikeresebbek, látogatottabbak voltak az idei rendezvények, hiszen az elmúlt évi terveink megvalósítását derékba törte a Covid járvány elszabadulása. Tapasztalataink szerint a most zárult Játszótéri Napok egyes állomásain, a nyolc helyszínen összesen mintegy 650-700 gyermek szórakoztatásáról sikerült gondoskodnunk. Sok család visszatérő vendégnek számít. Vannak, akik minden alkalommal ugyanazt a játszóteret keresték fel gyermekükkel, de olyanok is akadnak, akik mindig más helyszínt látogattak meg, aztán kicserélték tapasztalataikat más családokkal. A visszajelzések egyértelműen pozitívak, a gyerekek és szüleik megszerették ezt a programot, ami kifejezetten a legkisebbek igényeinek figyelembe vételével lett megtervezve és végrehajtva. Nem kétséges, hogy jövőre újra megrendezzük a Játszótéri Napokat, amelynek eseményeire nagy szeretettel várjuk majd a gyerekeket.

 

 

 

Emlékezetes, hogy a 2020. évi Játszótéri Napok alkalmával az egyes helyszíneken a lufi hajtogató bohócok voltak a legkeresettebbek. Bár ebben az évben a népszerűségi dobogó legfelső fokát a csillámtetoválás foglalta el, a Dráva park játszóterén ezúttal is hozzá lehetett jutni egy-egy remekbe sikerült lufi virághoz, kardhoz, vagy kiskutyához. Kozma Krisztina, az Aprófalva bölcsőde kisgyermekgondozója gondoskodott a kívánságok teljesítéséről.

-Lassan huszonöt éve, hogy hobbiból elkezdtem lufi hajtogatással foglalkozni, és a kész „művek” fogadtatása minden alkalommal megerősít abban, hogy érdemes volt belevágnom.

Jelenleg 8-10 féle figurát tudok elkészíteni, de úgy gondolom, hogy ez a repertoár a továbbiakban még bővülni fog.

A Gyöngyösi sétányon „kettő az egyben” programnak örülhettek a Játszótéri Nap látogatói: az eseménnyel egy időben került sor ugyanis a Lakóközösségi Napok aktuális rendezvényének lebonyolítására. A nagyrendezvény a korábban megszokott, és kerület szerte kedvelt, változatos programokkal várta a városrész lakóit. A játszótéren elhelyezett óriás sakk-, és malomtáblák, az elmaradhatatlan, és hosszú sorállással párosuló csillámtetkó készítés, valamint a sokféle kézműves és ügyességi játék egyetlen kisgyermeket sem hagyott unatkozni.

 

 

A két rendezvény összeolvadásának köszönhetően amíg a gyermekek játszottak, a szüleik is megtalálhatták az idő hasznos eltöltésének legjobb módját. Hatalmas forgalmat bonyolított a kerületi rendvédelmi szervek egyesített sátra, ahol rendőrök, közterület-felügyelők és polgárőrök várták a helyi lakosok tapasztalatait, a közrendre és közbiztonságra vonatkozó kérdéseit, észrevételeit, javaslatait. Ezúttal is sokan éltek az önkormányzat szervezésében megvalósított Randevú a Biztonsággal program által nyújtott lehetőségekkel. Az érdeklődők megismerkedhettek az úgynevezett trükkös csalások megelőzésének, az áldozattá válás elkerülésének módozataival, az önkormányzat által kifejtett, a közbiztonság és a közrend javítására irányuló erőfeszítésekkel.

 

 

 

Képeink a Játszótéri Napok 2021. évi rendezvénysorozatának utolsó állomásán készültek.

Tekintse meg galériánkat!

 

 

Képgaléria