Kezdődik a Previ Tábor!

Június 20-án hétfőn kezdődik a Prevenciós Központ 2022. évi nyári tábora, amely a vakáció ideje alatt 10 héten keresztül, augusztus 27-ig fogadja egyhetes turnusain az igényjogosultsággal rendelkező kerületi gyermekeket. A turnusonként 15-15 táborozót az elmúlt években megszokott, gazdag és változatos programmal várják a tábor szervezői.

 

A Previ Táborral kapcsolatos tudnivalókról Németh Borbálától, a Prevenciós Központ intézményvezetőjétől kértünk tájékoztatást.

–Az elmúlt évhez képest ebben az esztendőben nem változtattunk a tábor szabályain: változatlanul 15 főben, és 8-12 évben határoztuk meg a turnusok létszámát és a felvételi korhatárt. Egy gyermek a vakáció ideje alatt csak két alkalommal vehet részt a térítésmentes táborban, hogy minden jelentkező igénybe vehesse ezt a kikapcsolódási formát. Ez természetesen nem azt jelenti, hogy üresedés, vagy a férőhelyeknél kevesebb jelentkező esetén ne tennénk kivételt. A turnusokba olyan gyermekeket várunk, akik az év során kapcsolatban voltak a Prevenciós Központtal, szüleik a családsegítő szolgálat munkatársaival, az esetmenedzserekkel, az óvodai- és iskolai szociális segítőkkel, illetve az utcai szociális munkásokkal, illetve a Prevenciós Központban jelentkezhetnek a táboroztatásra. Ha véletlenül betelne a létszám, a jelentkezőt várólistára vesszük, és értesítjük ha a táborban való részvétele elől elhárul az akadály. A már bevált, és megszeretett módon az idén is tematikus kurzusokat szerveztünk a gyerekeknek. Lesznek csapatépítő foglalkozások, látogatást teszünk a Fővárosi Állat- és Növénykertben, megismerkedünk a BRFK XIII. Kerületi Rendőrkapitányság és a tűzőrség működésével,  lesz művészeti hét, sporthét, kirándulunk a Véső utcai Superfly Parkba, és meglepetés programokra is számíthatnak a táborozók. A már bevált módon a tervezett programok helyszíneit idén is gyalogszerrel fogjuk felkeresni, ami akár helyismereti sétaként is felfogható, ráadásul a legegészségesebb módja a helyváltoztatásnak.  A tábor szabályai nem változtak tavaly óta,  az elvárt magatartásra vonatkozó előírásokat kifüggesztettük, és az első napon mindenkivel megismertetjük. Szeretettel várjuk a gyerekeket. A Previ minden munkatársa azt szeretné és azért dolgozik majd, hogy a táborozás emlékezetes pillanatokkal, kellemes emlékekkel gazdagítsa a gyerekek életét, segítsen kipihenni az elmúlt tanév fáradalmait, és segítsen felkészülni a következő iskolaévre.

 

A tábor szabályai. Csak az évszám változik, a többi nem.