Kihirdették a Geszterédy Alapítvány pályázatának eredményét

A Geszterédy Alapítvány „Budapest Főváros XIII. kerület emlékképei nagyszüleink szemével” című pályázatára ebben az évben is csaknem harminc pályamű érkezett rajz, próza, vers és egyéb kategóriákban. A beküldött alkotások magas színvonala nehéz feladat elé állította a zsűri tagjait. (Első képünkön  Rosta Erzsébet díjnyertes munkája, az Alkonyat a Pannónia utcában című vászon - akrill alkotás látható.)

Alkonyat a Pannónia utcában

Karácsonyi Zoltán önkormányzati képviselő, a Geszterédy Alapítvány kuratóriumának elnöke a pályázat eredményét értékelve a következőket mondotta.

- Örömmel tapasztaltuk, a korábbi években megismert „törzspályázóink mellett” ezúttal sok új alkotó is jelentkezett. Néhányan közülük igazi meglepetést okoztak kiforrott művészetükkel, mint például Rosta Erzsébet, a rajz-festmény kategória első helyezettje, aki két kvalitásos alkotással tette le a névjegyét. Az elmúlt 12 esztendő alatt meghirdetett pályázatainkra összesen 267 pályamű érkezett, az alkotók díjazására pedig mintegy két és félmillió forintot fordítottunk. Az alkotók sok képüket a kerületi szociális intézményeknek ajándékozták, így számos grafika és festmény látható az idősek klubhálózatának helyiségeiben és a polgármesteri hivatal Szociális osztályán. A már említett Rosta Erzsébet is felajánlotta az egyik képét az Őszikék Idősek Klubjának, a későbbiekben ott bárki megtekintheti majd a Margitszigeti romoknál című olajképet.

A Margitszigeti romoknál című kép

- A nehéz idők hogyan érintik az Alapítvány tevékenységét?

- A körültekintő gazdálkodásnak köszönhetően sok évre biztosítottnak látom a Geszterédy Alapítvány működését.

A zsűri döntése alapján az egyes kategóriákban a következő pályázók részesültek díjazásban.

Rajz-festmény kategóriában Rosta Erzsébet (I.), Balogh Dezsőné (II.) és Cserha István (III.).

Vers kategóriában Nagy Andrea (I.), Molnár István (II.) és Szabó Lajosné (III.).

Próza kategóriában Román Miklósné (I.), Köntös Józsefné (II.) és Fenyvesi Dezsőné (III.).

Egyéb kategóriában Keresztesi József (I.) és Csepreghy Éva (II.) – ebben a kategóriában III. helyezés odaítélésére nem került sor. Spracha Dóra, a Frim Jakab Szociális Intézmény gondozottja ezúttal nem kapott díjat, de a Lehel téri Szent Margit templomot ábrázoló rajza megfogta a zsűri tagjait.

Spracha Dóra munkája

 

Képgaléria