Kreatív délután az Ugribugri Bölcsődében

A karácsony közeledtével a XIII. Kerületi Önkormányzat Prevenciós Központjának  szervezetében működő bölcsődékben is elindult az ünnepi készülődés… A Napraforgó, az Aprófalva, és a Hancúrház bölcsődék után, december 7-én az Ugribugri Bölcsődében került sor kreatív délután megtartására, amelynek keretében a gyermekek szüleikkel és gondozóikkal együtt, közös kézműves foglalkozáson készültek az ünnepre.

 

 

A Vizafogó sétány 6. szám alatt található bölcsőde folyosójára lépve minden kanyarulatban karácsonyi installáció fogadja az érkezőt. Itt egy zöld szobanövények, és modern, stilizált figurák felhasználásával készült karácsonyi életkép, amott a kandalló tetején behavazott, mesebeli csodaváros, mellette egyedi díszítésű karácsonyfa emlékeztet a szeretet ünnepére.

Az ebéd elfogyasztását követő pihenés után pedig egymás után érkeznek a gyermekek szülei, hogy a kicsikkel és a kisgyermeknevelőkkel együtt, különböző ajándéktárgyakat készítve közösen teremtsék meg az ünnepre való felkészülés bensőséges, családias hangulatát.

A kreatív délután létrejöttéről és a bölcsődések életében játszott szerepéről Mizsei Mónika intézményvezető adott tájékoztatást.

–A kreatív délutánok története sok esztendővel ezelőtt kezdődött, és ma már hagyományos programjaink egyik fontos részének tekinthető – mondotta az Ugribugri Bölcsőde vezetője. –Minden évben két alkalommal, húsvét és karácsony előtt rendezünk kreatív délutánokat, amelyek lényegét a gyermekek életében a legfontosabb szerepet játszó szülők és bölcsődés gondozóik együttes, jó hangulatú jelenléte, és a gyermekekkel való közös munkálkodása határozza meg. Számunkra, a bölcsőde dolgozói számára örömöt jelent minden együtt töltött perc: jó látni, hogy ezeken a délutánokon nem csak a gyermekek, hanem a szüleik is élvezik a közös alkotás élményét.

A most megrendezett kreatív délután keretében négy helyszínen, illetve alkotó csoportban ügyeskedhettek a résztvevők. Az első helyszínt az Őzike – Napocska csoport előtt alakítottuk ki, itt kartonpapírból kivágott karácsonyfára festhettek, nyomdázhattak a gyerekek és szüleik. A Katica – Süni csoportnál a téli hangulatot megjelenítő hópihék ragasztásán munkálkodtak a résztvevők, vattapamacsok felhasználásával. 

Különösen népszerűnek bizonyult a Maci – Kisvakond csoportnál előkészített formatészta fűzés. A különböző színű és formájú tésztaszemekből nyakláncokat, karkötőket és karácsonyfadíszeket alkottak az asztalok körül helyet foglaló gyerekek és felnőttek. A Méhecske – Nyuszi csoportnál kialakított kézműves helyen ragasztásos technikával adventi koszorúkat és ajtódíszeket készítettek a kreatív délután résztvevői.  Tapasztalataink szerint mire a jelenlévő gyermekek és szüleik végiglátogatják az összes helyszínt, rengeteg közös élménnyel lesznek gazdagabbak. Az elkészült díszeket természetesen hazavihetik a gyerekek, hogy néhány év, vagy talán évtized múlva ismét elővéve azokat, felidézhessék a bölcsődében töltött hónapokat, a közös ünnepi készülődés emlékét. Az alkalmat megragadva a magam és munkatársaim nevében minden családnak áldott, békés, boldog karácsonyt kívánok! –mondotta végezetül Mizsei Mónika, az Ugribugri Bölcsőde intézményvezetője.

 

 

 

Képgaléria