Budapest Főváros XIII. Kerületi Önkormányzat szociális intézménye
Akadálymentes változat

Keresés

2020. Szeptember
HKSzeCsPSzoV
  1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30

Lakóközösségi Napok: indokolt elővigyázatosság2020.07.19

Bár sokáig úgy tűnt, hogy a világméretű járvány által megkövetelt biztonsági intézkedések következtében ebben az esztendőben elmarad a nagy népszerűségnek örvendő Lakóközösségi Napok kulturális eseménysorozat, a kedvező hazai fejlemények mégis lehetővé tették a rendezvény megszervezését.

 

 

A 2020. évi Lakóközösségi Napok első alkalommal július 16-án, a Gyermek téren várta és fogadta a közösségi élményekre vágyó kerületi lakosokat. A korábbi évekhez képest szembeötlő volt, hogy a polgárok komolyan veszik a pandémia elleni védekezést: ezúttal lényegesen kevesebben fogadták el a szervezők meghívását a színes programokra, és a közreműködőktől a látogatókig szinte mindenkinek a keze ügyében volt a cseppfertőzés megelőzésére szolgáló arcmaszk. 

 

 

A szellős távolságra felállított sátrak, az alkalmi színpad előtt elhelyezett levegős széksorok, és a személyes távolságtartás indokoltságához nem fért kétség. Mindazok, akik az önkormányzat meghívásának eleget téve elfogadták az eseményre szóló meghívást, nagyon kellemesen és hasznosan tölthették ezt a szép, napos délutánt.

 

 

A gazdag program minden elemének felsorolására nincs elegendő terünk, de érdemes kiemelni a BRFK XIII. Kerületi Rendőrkapitányság szakembereinek érdekes és hasznos felvilágosító és tanácsadó tevékenységét, amellyel az áldozattá válás megelőzéséhez igyekeztek hozzájárulni. A hagyományoknak megfelelően ezúttal is folyamatosan váltották egymást az érdeklődők a Prevenciós Központ, a Magyar Vöröskereszt, és az eseményen részt vevő, környezetvédelmi és más tárgykörökkel foglalkozó civil szerveződések standjainál.

 

 

A Lakóközösségi Napok következő állomására augusztus 10-én hétfőn, a Jászai Mari téren kerül majd sor, ahová ezúttal is a megszokott 15.00 órai időpontban várják a szórakozásra,feltöltődésrekikapcsolódásra vágyó kerületi lakosokat.

A részletes programot a SKult13 Kft. honlapján tekinthetik meg az érdeklődők: https://www.kult13.hu/event/lakokozossegi-napok-17/

 

Képeink a Gyermek téren megrendezett nyitó eseményen készültek. Tekintse meg képgalériánkat!

 

 

Képgaléria