Budapest Főváros XIII. Kerületi Önkormányzat szociális intézménye
Akadálymentes változat

Keresés

2020. Június
HKSzeCsPSzoV
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30

Lakóközösségi Napok - negyedszer2019.07.03

Június 27-én csütörtökön a Futár utcában folytatódott a Lakóközösségi Napok 2019. évi rendezvénysorozata. Bár a kezdést követően sokan fogadtak volna arra, hogy az elmúlt két évhez hasonlóan ezúttal is megnyílnak majd az ég csatornái a Futár utcai vigasság idején, most megszakadt a korábban sok nevetést, de egyúttal rengeteg bosszúságot kiváltó esősorozat.

 

 

 

A SKult13, a XIII. Kerületi Szociális Szolgáltató Központ és a Prevenciós Központ közös szervezésében megrendezett kulturális program ezúttal is rendkívül sokszínű kikapcsolódási lehetőségeket biztosított a legkülönbözőbb korosztályok képviselőinek.

 

 

 

Ezúttal sem hiányoztak a különböző ügyességi játékok, amelyek sikeres teljesítésével ajándék zsetonokra tehettek szert a vállalkozó kedvű fiatal-, és idősebb korú kerületi lakosok. A zsetonokért cserébe sokféle ajándéktárgy közül választhattak a jókedvű viadalok résztvevői.

 

 

 

A színpadi program a hagyományoknak megfelelően ezúttal is közös bemelegítő tornával indult, majd különféle zenei, és más kulturális előadásokkal folytatódott: az egyik legsikeresebb produkciónak a rendkívül népszerű Giovannini Kornél érdekes és tanulságos bábműsora bizonyult. A bábművészt, aki évek óta rendszeres résztvevője a kerületi kulturális rendezvényeknek, tapasztalatairól kérdeztük.

 

 

 

-Nagy örömömre szolgál, hogy minden egyes alkalommal igazi meglepetést tudok okozni a közönségnek, akik szeretettel és nyitottan fogadják fellépéseimet. A báb legfőbb jellemzője, hogy a báb derű, vele öröm ajándékozható. A játék során természetesen sokféle ismeret átadására is lehetőség nyílik, az életvezetési kérdésektől a közlekedési szabályok betartásának fontosságán át egészen a rendszeres fogmosás jelentőségének hangsúlyozásáig. Nagyon a szívemhez nőttek ezek a rendezvények, és remélem, hogy még sok-sok alkalommal találkozhatunk a bábjátékra nyitott gyerekekkel, szüleikkel és nagyszüleikkel a kerület kulturális eseményein.

 

 

 

A rendezvény ezúttal is lehetőséget biztosított a látogatóknak arra, hogy találkozhassanak a kerületi rendészeti szervek: a rendőrkapitányság, a közterület-felügyelet és a polgárőrség munkatársaival, a városrészben működő civil szervezetek reprezentánsaival.

 

 

 

A sokadalomban megjelentek, válaszoltak a polgárok kérdéseire és meghallgatták véleményüket és javaslataikat az önkormányzat képviselő-testületének, intézményeinek, és gazdasági társaságainak megjelent képviselői, munkatársai is.

 

 

 

Képeink a 2019. évi 4. Lakóközösségi Nap néhány pillanatát elevenítik fel: tekintse meg galériánkat!

A rendezvénysorozat következő állomására július 18-án csütörtökön, a megszokott időben,15.00 órai kezdettel, a Gyermek téren kerül majd sor.

 

 

 

 

 

Képgaléria