Budapest Főváros XIII. Kerületi Önkormányzat szociális intézménye
Akadálymentes változat

Keresés

2020. Szeptember
HKSzeCsPSzoV
  1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30

Meghívó a Lakóközösségi Napokra2020.07.14

Július 16-án a SKult13, a XIII. Kerületi Szociális Szolgáltató Központ, a Prevenciós Központ, és a XIII. kerületi Egyesített Óvoda közös szervezésében, a Gyermek téren, 15.00 órai kezdettel ismét várja a kerület lakosait a Lakóközösségi Napok kulturális rendezvénysorozat.

 

 

 

A program ebben az esztendőben a „Sokszínűséggel az élhető környezetünkért” jelmondat jegyében, a környezetvédelem aktuális problémáinak és védelmének tárgyköreire kívánja felhívni a tudatos és a környezetükért felelősséget érző polgárok figyelmét. A rendkívül sokszínű programban helyet kapott a játékos környezetvédelem, a kreatív újrahasznosítás,  Cardline környezetvédelmi társasjáték, kézműves workshopok termékeinek „vándorkiállítása”. A Gondos Gazdi program során ebösszeírás, étrend tanácsadás, kutya képzés, akadálypálya várja a kutyatulajdonosokat és az ebeket.

Az ingyenes egészségügyi szolgáltatások keretében vérnyomásmérés, vércukor és koleszterinszint mérés, hallásvizsgálat, fülzúgás-terápia és életmód tanácsadás is lesz. A BRFK folytatja az ingyenes kerékpár regisztrációt, a kerületi óvodák kreatív kézműves játékai újra hasznosítható anyagokból is helyet kapnak a rendezvényeken.  A sporttéren többek között darts, foci, büntető dobó verseny, futóklub, nordic walking, street curling, kerékpár- és roller ügyességi pálya várja a sportolni vágyókat: a győztesek díjazásban részesülnek. A színpadon környezetvédelmi bábjáték, népi és könnyűzenei produkciók, musical részletek, modern tánccsoportok, valamint a kerületi nemzetiségi művészeti csoportok váltják majd egymást.

A Lakóközösségi Napok minden helyszínének programját rock and roll, jazz/ragtime, klezmer, könnyedebb rockzenét játszó együttesek élőzenei műsora zárja. A rendezvény részletes programját a SKult13 Kft. honlapján tekinthetik meg az érdeklődők: https://www.kult13.hu/event/lakokozossegi-napok-16/

 

Képgaléria