Mérlegen a ruhabörze

November 21-23. között, hivatali időben ismét ruhabörzére várták a kerület lakosait a XIII. Kerületi Önkormányzat Prevenciós Központjának munkatársai. Az intézmény éttermében rengeteg ruházati cikk, sportszer, könyv és játék várta a meghívást elfogadó családok képviselőit. A börze mérlegéről Zakor Szimonetta családsegítőtől, a program egyik közreműködőjétől kértünk tájékoztatást.

–Mekkora érdeklődést tapasztaltak a szervezők a ruhabörze három napja alatt?

A legtöbben a börze első napján látogattak el hozzánk, az érdeklődők fele ezen a napon érkezett. A három nap alatt, a zárásig csaknem 90 helyi lakos élt a felkínált lehetőséggel. Többségük az édesanyák, nagymamák közül került ki, de előfordult az is, hogy egész családok jöttek el megtekinteni a kínálatot, kiválasztani a számukra szükséges ruhadarabokat.

 

–Mit kerestek leginkább?

Elsősorban a meleg felsőruházati cikkek: pulóverek, kabátok, bélelt cipők, csizmák, sálak, sapkák iránt tapasztaltunk érdeklődést, ezek fogytak a legjobban. De lényegében elfogyott az összes játék, rengeteg könyv, sok sportszer, és gazdára talált a bébi etetőszék és a gyermekmatrac is. Tapasztalataim szerint senkinek sem kellett üres kézzel távoznia, mindenki megtalálta a kedvére való holmit. Érdemes megemlíteni, hogy a börze napjai alatt is érkeztek újabb ruházati cikkek, folyamatosan frissült a kínálat. Az összeválogatott ruházati és egyéb cikkek elviteléhez szatyrokat is biztosítottunk, legnagyobb részük azoknak is elfogyott. A börze utolsó napján, pár perccel a zárás előtt még mindig roskadoznak az asztalok a kihelyezett ruhák alatt.

–Mi lesz a megmaradt portékák sorsa?

Semmi nem megy veszendőbe, a megmaradt rengeteg ruhát a Prevenciós Központ partnerének, a TündérPakk Közhasznú Alapítványnak adjuk át, amely a mi intézményünkhöz hasonlóan sok szükséget szenvedő családot támogat. Jó érzés arra gondolni, hogy mindezzel talán megkönnyítjük a tél átvészelését, és az ünnepre való felkészülését sok  rászoruló családnak, embernek.