Mi történt az Angyalfolki Utcabálon?

Hosszú, a pandémia által előidézett kényszerű szünet után augusztus 28-án ismét egész napos mulatságra várta a XIII. Kerületi Közszolgáltató Zrt. Skult13 divíziója városrészünk lakosait. A ’90-es évek hangulatát idéző, néptánccal és népzenei előadásokkal, valódi kirakodó vásárral, és sok egyéb szórakozási lehetőséggel hívogató Angyalfolki Utcabál ezúttal is tömegeket vonzott a Dagály utcába.

 

Közhelyszámba megy, de igaz: a kellemes időben megrendezett kulturális eseményen mindenki megtalálhatta a számára legmegfelelőbb szórakozási, kikapcsolódási lehetőségeket a vidámparki dodzsemtől az igényes népművészeti bemutatókig. A délelőtt egyik legnépszerűbb nagyszínpadi programja az Új Bojtorján együttes koncertje volt, ahol nem csak új, de a zenekar múltját idéző, sokak által jól ismert slágerek is elhangzottak.

Sokan tapsoltak a Vadrózsa és Vadvirág táncegyüttes fergeteges táncainak, és értő közönségre találtak a vásári vidámságok megszokott szereplői, a gólyalábakon egyensúlyozó, közös játékra csábító maskarások is. Mindeközben nem csak nézelődésre, és a kirakodó vásár népművészeti portékáinak megvásárlására volt lehetőség, de aki akart, szóba elegyedhetett a kerületi önkormányzat vezetőivel, közöttük dr. Tóth József polgármesterrel, valamint az önkormányzati társaságok és intézmények vezető munkatársaival is.

A szervezők nem feledkeztek meg a kulináris örömökről sem. A lacikonyhákon az originális magyar konyha remekei mellett megtalálhatók voltak a manapság nagy népszerűségnek örvendő street food harapnivalók is. Az élményekben és programokban rendkívül bőkezű 2022. évi Angyalfolki Utcabál a Besh o Drom együttes koncertjével ért véget.

Képeink a 30. születésnapját ünneplő Angyalfolki Utcabál emlékezetes pillanatait idézik.

Tekintse meg galériánkat!

 

Képgaléria