Budapest Főváros XIII. Kerületi Önkormányzat szociális intézménye
Akadálymentes változat

Keresés

2020. Szeptember
HKSzeCsPSzoV
  1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30

Mini Lakóközösségi Nap a Jászain2020.08.12

Kétségtelen, hogy az augusztus 10-én, a Jászai Mari téren megrendezett Lakóközösségi Nap látogatóinak számát tekintve ugyan elmaradt az elmúlt évek hasonló eseményein megszokott tömegtől, de akik ott voltak, tanúsíthatják: a kulturális rendezvény szervezői ezúttal is mindent megtettek azért, hogy a meghívottak tartalmas és szórakoztató program részesei lehessenek.

 

 

 

A SKult13 Kft, a Prevenciós Központ, az Egyesített Óvoda és a Szociális Szolgáltató Központ által megrendezett kulturális esemény meglehetősen izgalmasan kezdődött, és… úgy is folytatódott. Nem lehetett tudni ugyanis, hogy a mind fenyegetőbbé váló felhőzetből időről időre eleredő esőcsepegés mikor változik át a meteorológiai jeleknek megfelelő felhőszakadássá.

 

 

 

Az időjárás azonban kegyesnek bizonyult a program résztvevőihez, és az ijesztő előjelek folytatás nélkül maradtak. A fülledt, trópusias klíma az elmúlt hónapokban már-már megszokottá vált láthatatlan veszélyforrás, a Covid  vírus terjedésére vonatkozó hírekkel párosulva sokakat távol tartott az egyébként rendkívül népszerű rendezvénytől, amelyen mindvégig nagy hangsúlyt kapott a biztonsági szabályok betartása, és betartatása. A pavilonok asztalairól sehol sem hiányzott a kézfertőtlenítő flakon, és nem csak a közreműködők, de a vendégek is jól láthatóan fel voltak szerelkezve szájmaszkkal, sokan még kesztyűvel is.

 

 

 

A program a szórakozás és a kikapcsolódás mellett ezúttal is az informálódás és a tájékozódás lehetőségeinek szolgálatát tűzte ki célul. Ennek megfelelően a színpadi produkciók mellett, amelyekből kiemelkedett a Vakrepülés Színjátszó Egyesület ének triójának  slágeregyvelege, és a Prevenciós Központ Zumba csapatának vérpezsdítő műsora, a Vöröskereszt sátrában vérnyomásméréssel párosuló életmód-, és életvitel tanácsadás, a Gondos Gazdi pavilonjánál barátságos kutyusok és az ebtartással kapcsolatos szakszerű információk, a kerületi rendőrkapitányság és a közterület-felügyelet közös támaszpontján pedig a Randevú a biztonsággal program szakemberei várták a kerület lakosait.

 

 

 

Az utóbbi két közreműködőnél a kutyatulajdonosok eleget tehettek a kötelező eb-összeírással kapcsolatos adatszolgáltatási kötelezettségüknek is. Mint ismeretes, ebben az esztendőben december 31-ig kell kitölteni és (az önkormányzat ügyfélszolgálatán, vagy a közterület-felügyeleten) leadni az ebtartásra vonatkozó adatlapot.

 

 

 

Ezúttal is sok érdeklődőt vonzottak a különböző ügyességi játékok, amelyeken ajándéktárgyakra beváltható zsetonokat gyűjthettek a vállalkozó kedvűek. A Prevenciós Központ sátránál kialakított beváltóhelynél szinte egy percre sem szünetelt a forgalom…

 

 

 

A rendezvényen ezúttal is megjelent a képviselő-testület több tagja, a látogatók találkozhattak Csiga Gergely alpolgármesterrel, valamint számos önkormányzati intézmény vezetőjével és munkatársaikkal. Mindvégig nagy érdeklődés övezte a  Közszolgáltató Zrt. pavilonját, ahol a kerület közterületeinek tisztaságával, az AngyalZöld+ programmal, és más közérdekű kérdésekkel kapcsolatban mondhatták el véleményüket és tájékozódhattak az érdeklődők.

A következő, az idei év utolsóelőtti Lakóközösségi Napjára augusztus 27-én, a Gidófalvy lakótelepen kerül majd sor.

Képeink a Jászai Mari téri rendezvény emlékezetes pillanatait elevenítik fel. Tekintse meg galériánkat!

 

 

 

Képgaléria