Budapest Főváros XIII. Kerületi Önkormányzat szociális intézménye
Akadálymentes változat

Keresés

2020. Szeptember
HKSzeCsPSzoV
  1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30

Ne féljetek gyerekek! Óvó nénik vagyunk!2020.08.05

A bátorító felszólítás az augusztus 3-án, a Jászai Mari téren, az Egyesített Óvoda által megrendezett családi rendezvény színpadán hangzott el, és címzettjei, a jelen lévő óvodás (és bölcsődés) korosztályhoz tartozó gyerekek azonnal közelebb merészkedtek a közös tornára invitáló óvó nénikhez.

 

 

 

Az egészséges életmód népszerűsítésének jegyében összeállított program egyike volt azoknak a kulturális-, sport-, és a környezettudatos magatartást népszerűsítő önkormányzati eseményeknek, amelyek nem titkolt célja a Jászai Mari tér bekapcsolása a kerület rendezvényhelyszínei közé. Mindazok, akik tudatosan keresték fel ebben az időben a népszerű és kellemes közparkot, vagy csak ügyes-bajos dolgaik intézése közben vetődtek erre, meggyőződhettek arról, hogy a szervezők számítása bevált.

 

 

 

A 16.00 órai kezdést követően gyorsan növekedett az érdeklődők száma, a színpadot tornázó és táncoló gyerekek vették birtokukba, és sokan bekapcsolódtak a gyermekek számára kihelyezett asztaloknál folyó kézműves foglalkozásokba is. A szervezők az egészséges életmód népszerűsítése tekintetében nem elégedtek meg azzal, hogy  különböző gyümölcsökkel vendégeljék meg a rendezvény látogatóit. Az őszibarackot, szilvát, banánt és almát kínáló, ingyenes standról bárki vehetett magának egy-egy palackkal az Örök élet és az Örök fiatalság vizéből, amit az Egyesített Óvoda szakemberei ajánlottak a meglepett, és örvendező látogatók figyelmébe.

 

 

 

A gyerekek kikapcsolódását a már említett közös torna és a kézműves foglalkozások mellett ugrálóvár, majd a rendkívül népszerű Mikola Péter műsora tette teljessé.

 

 

 

Miközben a legfiatalabb korosztályok képviselői Péter bácsi irányításával a színpadon mutatták be ének-, és tánctudásukat, szüleik kicserélhették a kerületi gyermekintézményekkel kapcsolatos tapasztalataikat az Egyesített Óvoda vezetőjével Erdélyi Nórával és munkatársaival, elmondhatták észrevételeiket és javaslataikat Csiga Gergely alpolgármesternek, és tájékozódhattak az Angyalföld Polgárőr Szervezet tevékenységéről, a szervezethez történő csatlakozás feltételeiről.

 

 

 

A jókedvű, sokszínű program néhány perccel az eső eleredését megelőzően ért véget. A Jászai Mari téri programsorozat következő eseményére augusztus 10-én, délután négy órai kezdettel kerül majd sor, amikor a szervezők Lakóközösségi Napra és Mini Piknikre várják a kerület lakosait.

Képeink a hétfő délutáni eseményen készültek: tekintse meg galériánkat!

 

 

 

Képgaléria