Budapest Főváros XIII. Kerületi Önkormányzat szociális intézménye
Akadálymentes változat

Keresés

2020. Június
HKSzeCsPSzoV
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30

Összművészeti fesztivál – pozsonyi kiflivel2019.09.11

A szeptember 7-én szombaton, az Újpesti rakpart, a Jászai Mari tér és a Szent István park által határolt területen megrendezett 11. Pozsonyi piknik, amely joggal tekinthető Újlipótváros, de egyben a főváros egyik legnagyobb összművészeti fesztiváljának, ezúttal is emlékezetes élményeket nyújtott mindazoknak, akik elfogadták az eseményt rendező XIII. kerületi önkormányzat  meghívását.

 

 

A gazdag kínálat lehetetlenné teszi, hogy részletes beszámolót adhassunk a délelőtt 10 órától este 22 óráig tartó eseményekről: a három színpadon egymást követő színvonalas produkciók, a számtalan sátorban felkínált kulináris és kulturális fogások – könyvbemutatók, dedikálások, színházi bérlet-, és jegyakciók, nyilvános interjúk, életviteli tanácsadás, utazási ajánlatok, valamint a gyermekeknek szánt kézműves, ügyességi és egyéb programok –  között minden korosztály képviselői megtalálhatták a nekik legmegfelelőbb szórakozási és kikapcsolódási lehetőséget.

 

 

Bár ebben az esztendőben az időjárás kifejezetten a rendező önkormányzat ellen játszott, az egész napos vigasztalan eső nem tudta elrontani az egész esztendőben várt eseményt. A reggeli óráktól egészen a kiadós záporral társult záró eseményekig rengeteg érdeklődő töltötte meg a Pozsonyi piknik területét, amelynek teljes bejárásához másfél-két órára is szükség volt. 

 

 

A korábbi években néha elhangzott annak a veszélynek a felemlítése, hogy a piknik kulturális eseményből lassan átalakul a lángost, különféle szeszes italokat és talmi vásárfiákat árusító vállalkozók seregszemléjévé, de az a több ezer érdeklődő, akik az idén is ellátogattak Újlipóciába ezen a napon, meggyőződhetett arról, hogy alaptalan a félelem. A Pozsonyi piknik kínálatában ezúttal is meghatározó többségben voltak a kulturális szolgáltatók és szolgáltatások, amelyeket jól egészíttettek ki a kürtős kalácsot, lacipecsenyét, ezernyi csemegét, divatcikkeket és hasonló portékákat kínáló árusok.

 

 

A program egyik meglepetéséről maga a rendező önkormányzat gondoskodott: a Prevenciós Központ, a Szociális Szolgáltató és az Egyesített Óvoda munkatársai a nap folyamán néhány híján tízezer mákos és diós pozsonyi kiflit osztottak szét a piknikezők között, ami osztatlan elismerést váltott ki a látogatókból. 

 

 

Sokan voltak kíváncsiak a 168 óra standjánál a dr. Tóth József polgármesterrel készített nyilvános interjúra, amelynek végén a polgármester a megjelentek által feltett kérdésekre is szívesen válaszolt. Nagy forgalmat bonyolított le a kerületi rendőrkapitányság és a közterület-felügyelet közös sátra, amelynél a Randevú a közbiztonsággal projekt keretében, a kerületi önkormányzat más nyilvános rendezvényein megszokott módon, ezúttal is sokan kaphattak értékes információkat és tájékoztatást az őket foglalkoztató kérdésekre. A Pozsonyi pikniken ezúttal is számos híres személyiséggel találkozhattak az autogramra vadászók: színészek, írók, újságírók, előadóművészek,  színi direktorok és televíziós riporterek, helyi és országos politikusok álltak meg egy-egy szóra, vagy egy kis beszélgetésre mindazokkal, akik nem voltak restek kifejezni érdeklődésüket, vagy nagyrabecsülésüket.

 

 

A Pozsonyi piknikkel nem ért véget a XIII. kerületi nyilvános kulturális események ez évi sorozata: legközelebb szeptember 12-én csütörtökön, a József Attila téren megrendezésre kerülő Lakóközösségi Napra várják a kerület lakosait és vendégeiket, majd szeptember 29-én a Babér utcai templom mellett, a Szent Mihály Napi Búcsú ad lehetőséget újabb érdekes, és tartalmas programra. 

 

 

Tekintse meg galériánkat!

 

Képgaléria