Budapest Főváros XIII. Kerületi Önkormányzat szociális intézménye
Akadálymentes változat

Keresés

2020. Július
HKSzeCsPSzoV
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31

Paradicsomi nap a Prevenciós Központban..!2019.08.20

 

Az idei nyár egyik legszebb, legmelegebb napján, augusztus 15-én került sor a hagyományos Previ Nap megrendezésére a Prevenciós Központban, ahol a változatos szórakozási, kikapcsolódási formák mellett Karácsonyi Zoltán százötven adagos, különleges recept szerint készített lecsója várta a vakációzó diákokat, és a városrész más lakóit.

 

 

A program egyik legnépszerűbb műsorszáma a Pál Attila által vezetett, nagy nevetéssel kísért szerencsekerék volt, amelynek megforgatását követően különböző tréfás, és hasznos ajándéktárgyakat nyerhettek mindazok, akik kiállták a több méteres sort, és ráadásul helyesen válaszoltak a műsorvezető által feltett, nagyobb részt helytörténeti, kerületismereti tárgyú kérdésekre. 

 

 

Fortuna kiszámíthatatlan szeszélye egyeseket arra ítélt, hogy az ajándékért elmondjanak egy verset, vagy – ami még nehezebbnek bizonyult  –, bemutassák énektudásukat.

 

 

A legkisebbek távirányítós rásegítéssel működő elektromos kisautókkal tehették próbára ügyességüket, míg a merészebbek a csillám tetoválások közül választottak maguknak megfelelő – virágos, állatmintás, vagy valamilyen szimbólumot ábrázoló – mintát.

 

 

Miközben a főszerep a vetélkedőnek és az ügyességi játékoknak jutott, a háttérben serény munka folyt. Karácsonyi Zoltán és segítői ezúttal két bográcsban tették fel rotyogni az évek óta nagy sikernek örvendő Karácsonyi-féle lecsót, amelynek illata az idő előre haladtával egyre jobban elbűvölte a Prevenciós Központ udvarát betöltő sokadalom tagjait. 

 

 

Mire véget ért Szemov Nikoletta népszerű Zumba csapatának bemutatója, már szinte tapintani lehetett a feszültséget, amit csak a Pazar étel kiosztásának szertartása enyhített.

 

 

Mire megérkezhetett volna az éttermek minősítésén fáradozó, értékelését Michelin csillagok odaítélésével kifejező bizottság, a nagy szeretettel és szakértelemmel elkészített lecsónak már csak a jó híre maradt a kert lombkoronái alatt… Mint megtudtuk, Karácsonyi Zoltán a hagyományos recepttől eltérően egy kis fokhagymát, fekete borsot, és egy gondolatnyi cukrot is használ a szezonális étel elkészítéséhez, amelyetbőkezűen mért, karikára vágott lecsókolbásszal tesz teljessé. 

 

 

A végeredmény ezúttal önmagáért beszélt!

A jó étvággyal elfogyasztott, pompás lecsó után a Sunset Lux együttes vérpezsdítő dalainak tapsolhatott a publikum. 

 

 

A mind népszerűbb trió műsorán kedvelt világslágerek mellett helyet kaptak hazai zenekarok sikeres számai is, amelyek szövegét a közönség együtt énekelte a zenekar lélegzetelállító szépségű énekesnőjével, aki gitárjátékával is elnyerte a hallgatóság elismerését.

 

 

Kell-e mondani? A rendezvényen ezúttal is tetszésre talált a házigazda Prevenciós Központ munkatársai által készített, és jó szívvel kínált pecsenyezsíros kenyér, a friss és jó ízű pattogatott kukorica, és most is sokan akadtak, akik az alkalmat felhasználva tanácsot kértek ügyes-bajos dolgaikban a megjelent önkormányzati vezetőktől, képviselő-testületi tagoktól, a különböző önkormányzati intézmények és civil szerveződések reprezentánsaitól.

 

 

Nem kétséges, hogy ez az augusztusi délután a nyár legszebb emlékei között kap majd helyet mindazok emlékezetében, akik elfogadták a szervezők meghívását, és részt vettek a Prevenciós Központ augusztus 15-én megrendezett, kellemes Previ Napján.

Tekintse meg képgalériánkat!

 

Képgaléria