Budapest Főváros XIII. Kerületi Önkormányzat szociális intézménye
Akadálymentes változat

Keresés

2020. Július
HKSzeCsPSzoV
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31

Patak Parti élménytorna Katus Attilával2019.08.15

–Nem hittem volna, hogy a XIII. kerületben ilyen sok gyönyörű hely található! –mondta az őszinte elismerés hangján Katus Attila  hatszoros világ-, kétszeres Európa bajnok sportaerobik edző, szakoktató augusztus 14-én, a Rákos patak Hajdú utcai torkolatában kialakított, új parkban megrendezett szabadidős rendezvényen, közvetlenül a színpadra lépését követően.

A világbajnoknak kétségtelenül igaza van, amit az is bizonyít, hogy jól látható meglepetésében mindenki osztozott, aki elfogadta a Prevenciós Központ és a SKult Kft. meghívását ebbe az új kerületi parkba, amit egy attraktív, fából készült híd köt össze a patak túloldalán található, 2017-ben nevesített Kubala László parkkal.

 

 

 

A gazdag sportprogramot felvonultató eseményt Pál Attila, a Prevenciós Központ munkatársa nyitotta meg, és a kitűnő hangosításnak köszönhetően hívó szavára szinte néhány perc alatt benépesült a fákkal, látványos virágokkal, díszfüvekkel beültetett terület.

 

 

 

Az új parkban pazarul felszerelt, az európai biztonsági előírásoknak maradéktalanul megfelelő, elkerített játszótér, szellemesen kialakított fitnesz eszközök, és két híd közbeiktatásával kialakított, rugalmas felülettel borított futókör várja a kikapcsolódásra, sportolásra vágyó kerületi lakosokat.

 

 

 

A park lakossági birtokbavételének számító rendezvény szervezői gondoskodtak arról, hogy ez a délután a legifjabbaktól az idősebb korú kerületi lakosokig bővelkedhessen a testi felüdülést szolgáló mozgásformákban. Nordic walking bemelegítés és séta, ergométeres evezősgépek, trambulinok, fotocellás futás sebességmérés, és a Katus Attila vezetésével megtartott aerobic edzés tették teljessé a pihenő parkban megrendezett programot, amelyen az önkormányzat vezetésének és képviselő testületének reprezentánsai mellett megjelentek a kerületben működő civil szervezetek képviselői is.

 

 

 

Az aerobic edzés megkezdése előtt a rendkívül népszerű bajnokot a kerületi sportprogramokkal kapcsolatos tapasztalatairól kérdeztük.

 

 

 

–Úgy gondolom, hogy a XIII. kerület – sok más mellett –, az ország önkormányzatai közül kiemelkedik a tömegsport népszerűsítése érdekében végzett munkájával is. Jó lenne, ha példáját átvenné a többi budapesti, és a fővároson kívül működő önkormányzat. Benyomásom szerint a közös sportolásra való meghívás fő vonzóereje abban rejlik, hogy az önkormányzat által szervezett, és a Prevenciós Központ által lebonyolított aerobic edzések ingyenesen látogathatók. Azok, akik részt vesznek egy-két ilyen edzésen, megízlelik a közös testmozgás örömét, az egész szervezetre gyakorolt pozitív hatását, és előbb-utóbb már nem érik be ennyivel. Beiratkoznak egy klubba, rendszeresen látogatni kezdenek egy-egy közösséget, ami egészségük megőrzése mellett bővíti társas kapcsolataikat, gazdagabbá teszi egész életüket.

Mint ismeretes, a szabadtéri aerobic edzések mellett rendszeresen tartok edzéseket más környezetben is, és azt tapasztalom, hogy sokan, akikkel itt találkoztam először, követnek a más helyszíneken megrendezett edzésekre is.

 

 

 

A sportolási lehetőségek mellett a Patak parti rendezvényen ezúttal ott voltak a Gondos Gazdi program szakemberei, akik a felelős kutyatartás szabályainak népszerűsítése mellett szívesen adtak tanácsokat az őket felkereső állatbarátoknak minden, a tárgyhoz tartozó kérdésben, információs pontot működtetett a SKult Kft. a XIII. Kerületi Közszolgáltató Zrt., és a Prevenciós Központ is.

 

 

 

Képeink az új közpark néhány részletét, és a Patak Parti néhány emlékezetesebb pillanatát mutatják be: tekintse meg képgalériánkat!

 

 

Képgaléria