PreviFoci a Magyar Labdarúgás Napján

Régen hallott, jókedvű zsivaj töltötte be november 24-én délután a Prevenciós Központ tornatermét. A Magyar Labdarúgás Napjának tiszteletére megrendezett tornán öt kerületi általános iskola csapatai – közöttük a Tomori Pál Általános Iskola lánycsapata – emlékeztek a hazai labdarúgás egykori hőseire, és mérték össze felkészültségüket, a fair-play játék szabályai szerint.

 

A találkozót Németh Borbála, a Prevenciós Központ intézményvezetője nyitotta meg. Miután üdvözölte a megjelent sportolókat, emlékeztetett arra, hogy a pandémia miatt az elmúlt két esztendőben nem volt mód hasonló tornatermi sportesemény megrendezésére, és reményét fejezte ki, hogy a továbbiakban gyakrabban nyílik majd lehetőség ilyen tornákra. Ezt követően az intézményvezető ismertette a fair-play játék szabályait, majd jókedvű és eredményes szereplést kívánt a csapatoknak. A mérkőzések megkezdése előtt a jelenlévők megtekintették a Hobó Blues Band együttes 6:3 című szerzeményének videoklipjét, megemlékezve arról, hogy 1953 november 25-én a londoni Wembley-stadionban a magyar Aranycsapat történelmi győzelmet aratott az angol labdarúgó válogatott felett. Ezt a napot a felejthetetlen találkozó 40. évfordulóján a Magyar Labdarúgó Szövetség a Magyar Labdarúgás Napjává avatta.

A továbbiakban a csapatok mérkőzéseinek drukkolhattak a sportolók kísérői, akik akciókban bővelkedő, de mindvégig rendkívül sportszerű összecsapásoknak lehettek tanúi. A pályára lépett diákok között többen is cirkuszi zsonglőröket idéző biztonsággal és virtuozitással kezelték a bőrgolyót, de a kapusok között is akadtak, akik hírből sem ismerték a védhetetlen lövés fogalmát. A mindvégig izgalmas, fordulatos küzdelmek során a következő végeredmény született. Első  helyen végzett a Hegedüs Géza Általános Iskola csapata, a képzeletbeli dobogó második fokára a Dózsa György úti Ének-zenei és Testnevelési Általános Iskola, a harmadikra pedig a Vizafogó Általános Iskola csapata állhatott fel. Az Angyalföldi Sportszerűségi Érmet a Tomori Pál Általános Iskola Albert Csini elnevezésű lánycsapatának tagjai vehették át – megérdemelten.

Gratulálunk a díjazottaknak! Fényképeink az esemény emlékezetes pillanatait idézik: tekintse meg galériánkat.

 

Képgaléria