Rajzpályázat: eredményhirdetés!

December 5-én, a Prevenciós Központ aulájában megrendezett ünnepi hangulatú esemény keretében kihirdették a Mikulással közösen megrendezett kerületi gyermekrajz-pályázat eredményét. A rendezvény résztvevői megtekinthették a beérkezett pályaműveket, a díjazott alkotásokat külön installáción mutatták be a szervezők.

A zsúfolásig megtelt aulában helyet foglaló gyermekeket és szüleiket a Prevenciós Központ intézményvezetője Németh Borbála üdvözölte, aki bevezetőjében egyúttal tájékoztatást adott a gyermekrajz pályázat eredményéről is.

Őszinte örömünkre szolgál – mondotta az intézményvezető –, hogy nagyon sok kerületi gyermekhez eljutott a pályázati felhívás, amit alátámaszt a beérkezett művek nagy száma is. Összesen 135 alkotás érkezett a pályázó gyerekektől, és igazi meglepetést okozott számunkra a témaválasztás, és az alkalmazott technikák sokszínűsége.

A rajzok mellett akadtak kollázsok, és mozaiktechnikával készült pályaművek is, azonban valamennyi alkotásban közös volt a Mikulás érkezéséhez, a vele való találkozáshoz kapcsolódó bensőséges és örömteli várakozás kifejezése. Az értékelésnél megállapítottuk, hogy a pályázók között valamennyi korcsoport képviseltette magát a 3-tól 12 évesig terjedő korosztályokból, valamint az is gyorsan egyértelművé vált, hogy a kitűnő pályázatok sokasága különdíjak adományozására is lehetőséget nyújt. Ennek megfelelően a korcsoportok szerint odaítélt 10 darab, egyenként húszezer forint értékű vásárlási utalvánnyal elismert rajz  mellett hét különdíjas alkotást is kiválasztottunk, ezek alkotói ajándékcsomagban részesültek.

Németh Borbála intézményvezető végezetül köszönetet mondott a pályázó gyermekeknek, az őket segítő szülőknek és pedagógusoknak az ünnephez kapcsolódó aktivitásukért, és átadta a szót a Mikulásnak, aki egyesével szólítva a díjazottakat, átadta a győzteseknek és a különdíjasoknak odaítélt nyereményeket.

A díjazottak egy-egy karácsonyi dal eléneklésével, vagy ünnepi versike elszavalásával örvendeztették meg a Mikulást, akinek minden gyermekhez volt néhány jó szava. A díjak átadását követően az eseményen közreműködő krampuszok leleplezték a külön installáción elhelyezett győztes pályaműveket, majd a Mikulás és segítői ajándékcsomagot adtak át minden olyan gyermeknek, aki díjazásban nem részesült ugyan, de munkájának beküldésével részt vett az ünnep alkalmából megrendezett rajzversenyen. Galériánkban néhány pályamű mellett bemutatjuk az esemény emlékezetes pillanatait. Tekintse meg képeinket!

 

Képgaléria