Stúdió avatás dr. Kádár Sándorné emlékére

A közelmúltban elhunyt intézményvezető, dr. Kádár Sándorné emlékére, az elhunyt férjének ötmillió forintos, az önkormányzat által további kétmillió forinttal kiegészített adományából létesített önálló stúdióépületet avattak január 6-án a Prevenciós Központ kertjében.

 

Az eseményen, amelyen dr. Tóth József polgármester, Holopné Schramek Kornélia alpolgármester, az önkormányzat Szociális, Egészségügyi és Művelődési Bizottságának elnöke Varga Zsanett, és a képviselő-testület több tagja mellett megjelentek a szociális intézmények vezetői és munkatársaik, valamint a Gyermek és Ifjúsági Önkormányzat diákpolgármestere is, Karácsonyi Magdolna aljegyző, a Szociális és Köznevelési osztály vezetője üdvözölte az egybegyűlteket, akiknek nagyobb része a pandémiára való tekintettel online térben követte a történteket.

–Erzsébet egészen biztosan egyetértene azzal a döntéssel, hogy a férje által, az ő emlékének ápolására felajánlott pénz a hátrányos helyzetű kerületi fiatalok kulturált kikapcsolódását, a csellengés visszaszorítását, a Prevenciós Központ tevékenységének támogatását szolgálja. Az intézmény élén töltött tizenöt éves munkássága alatt a szükséget szenvedők támogatásának, sorsuk megkönnyítésének áldozta életét, mindvégig különös figyelmet fordítva a szerény körülmények között élő családok gyermekeire. Irányításával és vezetői támogatásával jött létre a napjainkra népszerűvé vált Previ Stúdió, amely sokszínű programjával a kerületi fiatalok kedvelt és népszerű igazodási pontjává, fórumává fejlődött. A dr. Kádár Sándor adományával lehetővé vált beruházás méltó Erzsébet emlékének, szellemiségének felidézéséhez, az általa megkezdett munka folytatásához – mondotta Karácsonyi Magdolna aljegyző, aki végezetül köszönetet mondott az adományozónak az intézmény támogatásáért.

Az új műszaki berendezésekkel felszerelt, korszerű stúdió épületen elhelyezett emléktáblát a GYIÖK diákpolgármestere, Vavrek Dániel leplezte le, majd dr. Kádár Sándor átadta a létesítmény kulcsát Németh Borbálának, a Prevenciós Központ új vezetőjének.

–Erzsébet mindig örült annak, ha nagy volt a ricsaj az épületben – mondotta az intézményvezető –, mert ez azt bizonyította, hogy a gyerekek jól érzik magukat nálunk. Remélem, hogy az új stúdió segít majd tovább őriznünk ezt a ricsajt, amely Erzsébetre emlékeztet majd mindannyiunkat.

Az ünnepi esemény végén a jelenlévők megtekintették az új Previ Stúdiót, amely a továbbiakban a korábbi stúdiószobával párhuzamosan, de annak közösség teremtő, és műszaki lehetőségeit lényegesen meghaladva szolgálja majd a kerületi fiatalok művelődési, kikapcsolódási igényeinek kielégítését.

Tekintse meg galériánkat!

 

Képgaléria