Budapest Főváros XIII. Kerületi Önkormányzat szociális intézménye
Akadálymentes változat

Keresés

2020. Június
HKSzeCsPSzoV
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30

Tájékoztató szülőknek a koronavírus-járvány miatti zárásról2020.03.15

Tisztelt Szülők!

 

A koronavírus-járvány terjedése miatt a Kormány az élet- és vagyonbiztonságot veszélyeztető tömeges megbetegedést okozó humánjárvány megelőzése, illetve következményeinek elhárítása, a magyar állampolgárok egészségének és életének megóvása érdekében elrendelt veszélyhelyzet során teendő intézkedésekről (II.) szóló 45/2020. (III.14.) Kormány rendelet 2. §-a döntött arról, hogy a bölcsődei, valamint az óvodai ellátást végző intézmény esetében az elhelyezés szerinti polgármester rendkívüli szünetet rendelhet el.

A rendkívüli szünet elrendelése utasítás formájában történt, amelyet az intézményi honlapokon teszünk közre. Az ebben foglaltak alapján Budapest Főváros XIII. kerületi Önkormányzat a Prevenciós Központ és Családi Bölcsődei Hálózat bölcsődéiben és családi bölcsődéiben rendkívüli szünetet rendelt el. A rendkívüli szünet kezdete 2020. március 16-tól visszavonásig tart, 2020. március 16-án és 17-én a bölcsődék, családi bölcsődék még nyitva tartanak.

Egyéni esetekben lehetőség van kizárólag gyermekfelügyeletet igénybe venni a Prevenciós Központ keretein belül, melynek felmérését a bölcsődevezetők végzik, 2020. március 16-án, hétfőn. Az ügyeleti rend megszervezéséről a későbbiekben tájékoztatjuk Önöket.

Kérjük, hogy csak indokolt esetben vegyék igénybe az ügyelet lehetőségét, hiszen a vírus terjedésének megakadályozása a személyes érintkezések minimalizálásával hatékony. (Akiknek a szülei pl. stratégiai ágazatban dolgoznak, munkavégzésre kötelezettek, illetve egyedülálló szülők.)

Kérjük, hogy a bölcsődébe, családi bölcsődébe csak teljesen egészséges gyermeket hozzanak. A legenyhébb légúti fertőzéses tünet (torokfájás, nátha, köhögés), egyéb akut betegség (hasmenés, hányinger) hőemelkedés, láz esetén ne látogassák azt!

Szeretnénk Önökkel folyamatosan kapcsolatban maradni, ezért a bölcsődevezetők az Önök által megadott elérhetőségeken jelentkezni fognak, ha olyan változás történik, amely érintheti gyermekük bölcsődei ellátását.

A befizetett étkezési térítési díjat visszafizetéssel vagy jóváírással fogjuk az Önök nyilatkozata alapján rendezni. Kérjük, az online felületen az étkezés lemondását tegyék meg.

Abban az esetben, ha az otthon maradásuk ellenére igényt tartanak gyermekük étkeztetésére, azt a kijelölt bölcsődében vehetik majd át. Kérjük, ilyen irányú igényüket jelezzék a bölcsődevezető felé.

"A gyerek biztonságérzetét a szülő és a világ kiszámítható, ismerős rendje adja. A szülők helyzete is nagyon nehéz, mert a világ, ahogy eddig ismertük, megváltozott. Itt van ez a bizonytalanság, és mindenki azt próbálja kitalálni, hogy mi várható a következő hetekben. Ám a kivárás, készülés, izgulás mellett, legyenek figyelemmel a gyerekekre is! Ők lelki sérülés nélkül átvészelhetik ezt az időszakot, ha szülőként emlékeztetik magukat arra, hogy a gyerek szűk kis világában, ami most egy kicsit még szűkebb lehet, például oktatási szünet vagy karatén esetén- Önök jelentik a biztonságot! Kívánok ehhez sok lelkierőt és kitartást!" (Deliága Éva gyermekpszichológus)

Kövessék nyomon a Prevenciós Központ facebook oldalát:

https://www.facebook.com/xiiikerületionkormanyzatprevencioskozpont

Kövessék nyomon a Prevenciós Központ honlapját:

https:// www.prevencio.bp13.hu

A rendkívüli szünet alatt elektronikus utón rendelkezésre állnak munkatársaim és a Prevenciós Központ is.  Ösztönzöm Önöket, hogy tartsák velünk a kapcsolatot és segítsük egymást. Ebben a rendkívüli helyzetben nagyon fontos, hogy együttműködjünk és vigyázzunk egymásra! Számíthatnak ránk!

 

Budapest, 2020. március 15.

 

 

 

                                               Dr. Kádár Sándorné sk.

                                               intézményvezető

 

Fájlok

Tájékoztató szülők részére-converted (1).pdf (248 KB)
LetöltésMegnyitás

 

Képgaléria