Ünnepélyes keretek közt került átadásra a XIII. kerületi Prevenciós Központ új székhelye

A közös intézménnyel a különböző szakmai egységek közelebb kerültek egymáshoz, ez gördülékenyebb munkafolyamatot tesz lehetővé, hisz csak 2012-ben 1313 főt láttak el a HÍD Családsegítőben, a Gyermekjóléti Központ pedig 886 gyermek gondozásában vállalt fontos szerepet, illetve 1250 gyermek vett részt az intézmény által szervezett különböző prevenciós és szabadidős programokon.

Az épületben három szinten és több szárnyban számos terem és szoba áll rendelkezésre, így az ügyintézésen kívül, kulturális, szabadidős és sporttevékenységekre is lehetősége nyílik az érdeklődőknek. A teljesség igénye nélkül könyvtárszoba, tanulókonyha, tükrös jóga és konditerem, nyelvi labor, informatika terem, kézműves szoba, civil szoba, baba-mama szoba, különböző foglalkoztató szobák állnak rendelkezésre, meglehetősen nagy alapterülettel, így kényelmesen elférhet valamennyi látogatójuk.

A szociálisan rászoruló fiatalokból alakult futball csapat számára is megoldottá vált, hogy a hideg téli hónapokban is lehetőségük legyen a hetente kétszeri edzésre. Az óriási tornaterem légkondicionálóval van ellátva, így akár a nyári melegben is kellemes viszonyok közt sportolhatnak a mozogni vágyók, kényelmüket továbbá több öltöző, zuhanyzó és orvosi szoba is szolgálja.

Rendkívül fontos szerepet tölt be az elvált szülők láthatással kapcsolatban felmerült prolémáinak megoldása szempontjából a több különálló szobát is magába foglaló kapcsolattartó terem, ahol a szülők nyugodt és egyben szórakoztató időt tölthetnek el gyermekeikkel a játékokkal megtöltött kellemes helyiségekben.

Az intézmény számos ingyenes szolgáltatást nyújt a rászorulók számára. Többek közt jogi, pszichológiai, mentálhigiénés tanácsadás, családkonzultáció, baba-mama klub, fejlesztő pedagógus, kamasz csoport, videotréning, mediáció, illetve álláskereső klub szolgáltatásainak igénybevételére is van lehetőség.

A Prevenciós Központ, a HÍD Családsegítő és a Gyermekjóléti Központ munkatársai továbbra is minden erőfeszítést megtesznek annak érdekében, hogy a lehető legmagasabb színvonalon lássák el segítő és támogató munkájukat.

Az átadóról készült képeket ide kattintva tekinthetik meg, az épületről készült képeket pedig itt érhetik el.

 

Képgaléria