Autómentes nap, kellemes meglepetésekkel

A 2023. évi Mobilitási hét XIII. kerületi eseménysorozata szeptember 22-én a Prevenciós Központ és az Egyesített Óvoda által, civil szervezetek és a Herman Ottó Általános Iskola közreműködésével megvalósított Autómentes nappal érte el tetőpontját, a Gergely Győző utca Pozsonyi út – Hollán Ernő utca közötti szakaszán. Az érdekes, hasznos és szórakoztató program 08.00-18.00 óra között több száz érdeklődőt vonzott, közöttük a városrészben élő kismamákkal, akik jókedvű maminbaba tornával tették emlékezetessé a pénteki program délutánját.

A Szociális Szolgáltató Központ, a XIII. Kerületi Lokálpatrióták Egyesülete, az Angyalföld Polgárőr Szervezet és a XIII. Kerületi Közszolgáltató Zrt. közreműködésével lebonyolított program legnépszerűbb elemének a Previ Stúdió Szerencsekerék játéka bizonyult, ahol a környezettudatos magatartással, a közösségi közlekedés előnyeivel, és az egészséges életmóddal kapcsolatos kérdésekre kellett válaszolniuk a játékosoknak. Nagy meglepetésre nem csak a nagyobbacska gyerekek, de a Herman Ottó Általános Iskola alsó tagozatos tanulói is megalapozott és korrekt  tájékozottságot árultak el minden témakörben!

Aszfaltrajz, temperafestés, majd rajzverseny tette próbára a gyerekek kreativitását, de annak sem kellett unatkoznia, aki inkább ügyességi játékokban, sebességmérővel kombinált futásban, vagy különböző kockajátékokban akarta ellenőrizni a képességeit. A sikeres teljesítés minden produkciót követően különféle ajándéktárgyak képében nyerte el a jutalmát: szép számmal akadtak, akiknek a nap végére több trófeát is sikerült összegyűjteniük.

Az Autómentes nap jó lehetőséget kínált az Európai Unió szervezetével, működésével kapcsolatos ismeretek gyarapítására is, amit sokféle, díjmentesen elvihető információs kiadvány segített, és ezen a helyszínen is volt lehetőség az Európai Kiváló Kormányzás védjegy elnyerése érdekében közreadott, a helyi önkormányzat tevékenységét számos  szempontból vizsgáló anonim kérdőív kitöltésére.

Az Autómentes nap szórakoztató elemei közül feltétlenül említést érdemel a több asztalnál felkínált csillámtetoválás, aminek a legtöbb gyermek nem tudott ellenállni. A nap során az önkormányzat egyik alpolgármestere is kivárta sorát az egyik tetováló állomáson, ahol azután egy kerékpár ábráját „varratta” magára… A gazdag program keretében maminbaba tornán is részt vehettek a helyszínre látogató kismamák, gyermekeik, és a Herman Ottó Általános Iskola alsó tagozatos tanulóinak egy csoportja, akik kedvéért a maminbaba program kedvelt latinzenei kísérete mellett napjainkban divatos világslágerek is színesítették a közös gyakorlatok kísérőzenéjét. A program szervezői gondoskodtak arról, hogy az önkormányzat közösségi költségvetése által lehetővé tett Autómentes nap emlékezetes élményekkel, és jól hasznosítható ismeretekkel tegye gazdagabbá a rendezvény valamennyi látogatóját.

Képeink a 2023. évi Mobilitási Hét záró rendezvényének emlékezetes pillanatait idézik. Tekintse meg galériánkat!

 

Képgaléria