Látogatói rekord az őszi ruhabörzén

A Prevenciós Központ által évek óta nagy érdeklődés mellett megrendezett ruhabörzék történetében látogatói rekordot döntött a szeptember 18-19-én lebonyolított, a szerény körülmények között élő kerületi családok támogatását szolgáló esemény. Már a börze első napján meghaladta a résztvevők száma a száz főt, és a rendezvény második napján is egymásnak adták a kilincset a jogosultságukat Partnerkártyával, vagy annak hiányában lakcímkártyával  igazoló érdeklődők.

 

A börzén ezúttal is több mázsa jó minőségű ruhanemű: kabátok, pulóverek, nadrágok, blúzok, dzsekik, a legkülönbözőbb méretű lábbelik, számos használati cikk, lakás textiliák, könyvek és játékok közül választhatták ki a látogatók a számukra, vagy családtagjaik számára szükséges holmikat. A nagy érdeklődéshez minden bizonnyal hozzájárult az a körülmény, hogy a hónapok óta Európa rekorder infláció a tanévkezdéssel párosulva különösen nehéz helyzetbe hozta a gyermekes családokat, az alacsony jövedelemmel rendelkezőket és az egyedül élő nyugdíjasokat is.

 

A szervezőkhöz érkező visszajelzések szerint az érintettek nagyon hasznosnak, és folytatásra érdemesnek tartják a Prevenciós Központ  karitatív tevékenységét, ami sok kerületi családnak segít a hétköznapi gondok megoldásában, a hideg hónapokra való felkészülésben.

 

Képgaléria