Nagy hír – kismamáknak!

Szeptember 28-án csütörtökön, a Gyöngyösi sétányon ötödik, egyben utolsó állomásához érkezett az önkormányzat közösségi költségvetéséből, a Prevenciós Központ szervezésében életre hívott Maminbaba programsorozat. A kellemes időben, és szép természeti környezetben lebonyolított eseményt megelőzően Jancsó Ildikó női mozgásmentortól, a latin zeneszámokkal kísért edzések vezetőjétől kértünk tájékoztatást a program helyi vonatkozásairól, fogadtatásáról, és folytatásának kilátásairól.

–Mióta szerveznek kerületünkben maminbaba edzéseket a várandós kismamáknak és a kisgyermekes édesanyáknak?

Hat éve indult útjára városrészünkben ez a közösségteremtő, az egészséges életmód jelentőségét hirdető program, ami az indulása óta nagyon sok résztvevőt vonzott, és tapasztalataim szerint egyre növekvő népszerűségnek örvend a kismamák körében. Én több mint egy éve vezetek edzéseket. Azt tapasztalom, hogy aki egyszer kipróbálja ezt a közösségi programot, az az edzések rendszeres látogatójává válik. Sok kismama nem tudja elképzelni, hogy a kisbabájával együtt táncoljon, tornázzon: félti a gyermeket a korábban nem tapasztalt, közös  mozgásformától. Aztán a bátortalanul megtett első lépések után mindenki számára nyilvánvalóvá válik, hogy a közös mozgás és tánc jót tesz a kisbabáknak is: akad aki elalszik közülük, de mindannyian jókedvűen és mosolygósan távoznak a foglalkozásokat követően.

–Úgy láttam, hogy a foglalkozásokon megjelenő kismamák számának a maminbaba program hírének terjedési sebessége szabott határt, edzésről edzésre egyre többen voltak.

Magam is örömmel tapasztaltam, hogy a változó helyszíneken megrendezett edzések sok olyan kismamát vonzottak, akik korábban még nem vettek részt maminbaba foglalkozáson. Akadtak, akik életükben először vettek magukra babahordozót, amit minden érdeklődőnek díjmentesen biztosított a Prevenciós Központ az edzések idejére. De aki egyszer eljött, ott volt a következő alkalommal is, megtapasztalva a kellemes környezetben, más kismamákkal együtt végzett testmozgás örömét. Azoknak, akik személyesen még nem vettek részt ilyen foglalkozáson, ajánlom a facebookon elérhető oldalamat: a Mozgásban a lényed című csoport felületén minden olyan információt megtalálnak, ami a maminbaba programmal kapcsolatban érdekelheti őket.

–Az önkormányzat közösségi költségvetéséből megvalósított Maminbaba programsorozat ötödik állomásával elérkezett a befejezéséhez. Mit mondhatunk azoknak a kismamáknak, akik az edzéseket megkedvelve szívesen folytatnák a közös foglalkozásokon való mozgást, vagy ezután kapnak kedvet a részvételhez?

–Nagyon jó hírrel szolgálhatunk nekik! Németh Borbála, a Prevenciós Központ intézményvezetője néhány perccel ezelőtt jelentette be, hogy október 9-től, hétfői napokon a Prevenciós Központ tornatermében újra indulnak a maminbaba foglalkozások. Az edzések 10.00 órakor kezdődnek, amit regisztráció előz meg. A részvételnek mindössze egy feltétele van, a kismamáknak Partnerkártyával kell rendelkezniük.

Tekintse meg galériánkat!

 

Képgaléria