Nappali utak: premier a KEF rendezvényen

Október 26-án, a XIII. Kerületi Kábítószerügyi Egyeztető Fórum rendezvényének keretében, a Prevenciós Központban került sor a Nappali utak című interaktív drogprevenciós film bemutatására. A diákközönség előtt levetített alkotással immár háromra bővült a Previ saját gyártásában készült, a nézőknek valódi döntési lehetőségeket kínáló speciális filmek száma.

 

Az eseményt, amelyen a Gyermekház Gimnázium és a Bánki Donát Technikum egy-egy osztályának tanulói mellett számos szakemberrel képviseltette magát a BRFK XIII. Kerületi Rendőrkapitányság, az Angyalföld Polgárőr Szervezet és a rendező Prevenciós Központ, az intézmény vezetője, Németh Borbála nyitotta meg, aki a jelenlévők üdvözlését követően ismertette a programot, majd jó munkát kívánt az egybegyűlteknek. 

 

A továbbiakban a tanulók két csoportban, osztálytársaikkal és a Previ szakembereivel együtt tekintették meg a Nappali utak című új drogprevenciós alkotást, amelynek forgatásáról a következő címen számoltunk be honlapunk látogatóinak:

http://bolcsodek.bp13.hu/fomenu/koszontjuk-honlapunkon/nappali-utak-a-legujabb-drogprevencios-film-forgatasan-jartunk.html

A film rendezőjével, Németh Dórával készített interjúnkat ezen a címen olvashatják:

http://bolcsodek.bp13.hu/fomenu/koszontjuk-honlapunkon/mindenkinek-lehet-rossz-napja.html

 

Az interaktív játékfilm a cselekmény kritikus pontjain megáll, és a nézők maguk dönthetnek a főhős sorsának folytatásáról. Verekedjen vélt igazáért, vagy emelkedjen felül az őt ért sérelmen? Szippantsanak a sohasem próbált kokainból a barátaival, vagy inkább ne próbálják ki a kábítószert? A nézők többségi szavazással született döntéseikkel így maguk is részeseivé válnak a történetnek, és saját szemükkel láthatják, hogy döntéseik hová vezetnek. A látottakat a vetítést követően a Previ szakembereivel beszélhették meg a diákok, akikre láthatóan nagy benyomást tett a főszereplő Dávid mindenki számára ismerős elemekből felépített története.

 

Amíg az egyik osztály a vetítésen vett részt, a másik diákjai érdekes és tanulságos beszélgetés részesei lehettek a kerületi rendőrkapitányság bűnmegelőzési szakembereivel, próbára tehették ismereteiket a Drogteszt című kérdőív kitöltésével, és választ kaphattak az őket foglalkoztató, a tudatmódosító szerek veszélyeivel kapcsolatos kérdésekre. Az Angyalföld Polgárőr Szervezet asztalánál információs anyagok várták a fiatalokat, amelyekből megtudhatták az ifjú polgárőrré válás feltételeit, és tájékozódhattak a polgárőrség  feladatairól, tevékenységéről is.

 

Az informálódási lehetőségek mellett szórakoztató elemek tették teljessé a KEF október 26-i rendezvényét. A Prevenciós Központ Szerencsekerekének megforgatását követően, a Fortuna által adott feladat teljesítésével különböző ajándékokra tehettek szert a vállalkozó kedvű diákok. Nagy sikert arattak a tudatmódosító szerek használata által előidézett látásproblémákat bemutató szemüvegek, amelyek bizonyították, hogy sem célba dobni, sem apró tárgyakat a földről felszedni, sem a távolságokat megbecsülni nem lehetséges kábultan, szédelegve, vagy tompa érzékszervekkel.

 

A XIII. Kerületi Kábítószerügyi Egyeztető Fórum rendezvénye Németh Borbála intézményvezető zárszavával ért véget. A Nappali utak című interaktív drogprevenciós filmet a továbbiakban a megelőző alkotásoknál kialakított gyakorlatnak megfelelően tekinthetik majd meg a diákok és pedagógusaik, valamint a témával foglalkozó szakemberek. Tekintse meg galériánkat!

 

Képgaléria